Syv gode grunner til å bruke søtpotet
Søtpotet er den nye vinen som kan brukes på utallige måter. Her er våre favorittoppskrifter.
Søtpoteten - som ikke er en potet, men en grønnsak - er en allsidig råvare. Selv om den er ti ganger så søt som poteten, er den ikke det verste du kan lage mat av. Blant annet har den mye vitamin-C og betakaroten. Men som med poteten sitter mye av næringsstoffene like under skallet. Så hvis det er sunnhet du er ute etter, behold skallet på.
Søtpoteten kan brukes til alt fra mos til gjærbakst og baking. Her er noen av våre favoritter:
Søtpoteten har en krydret sødme som går veldig fint sammen med skalldyr.
Her er blogger Mariann laget sin fyldige variant av bakt søtpotet med avokado og bacon.
En annen bakt variant, denne gangen på grillen. Her får søtpoteten følge av mange andre grønnsaker - for nesten alle grønnsaker er gode å grille.
Søtpotet gir god smak og saftighet i bakst. Her er Trines variant av søtpotet-hamburgerbrød fra bloggen Oliven og sjokolade.
Søtpotet, chorizo og ost er nydelig mat. Kort sagt: Vi er svake for alt som kan fylles med ost og bakes i ovn.
Søtpotet tåler godt å smakes til med mange krydder. Her er en variant med spisskummen og paprika fra bloggen Veganmisjonen.
Søtpotet på pizza? Ja, det går an. Med en seng med hvit saus er alt lagt til rette for smakfull topping som chorizo og søtpotet.
Legg ut bilde av din søtpotet-favoritt og merk det med #godtno og vi velger deg kanskje til forsiden vår side med godtfraleserne!