Så enkelt er det å få skarpe kniver

18. mai 2015Aktuelt
SLØVT: Det er gøy å lage mat, helt til knivene blir sløve. Da er det greit å ha et supert slipetriks i ermet. Foto: Magnar Kirknes/VG
SLØVT: Det er gøy å lage mat, helt til knivene blir sløve. Da er det greit å ha et supert slipetriks i ermet. Foto: Magnar Kirknes/VG

Alt du behøver er en kopp, en kniv og et halvt minutt.

Det er få ting som er så irriterende som å prøve å kutte tomater med en sløv kniv: Uansett hvor mye du sager, blir det på mystisk vis alltid søl, gris og moste tomatbiter.

Løsningen på problemet er selvfølgelig å passe på at kniven er ordentlig skarp. Ved å bruke for eksempel en slipestein eller et slipestål går grønnsakskutting fra «strevsomt» til «supergøy».

Men - det er ikke alle som har disse hjelpemidlene tilgjengelig. I tillegg kan en fort risikere å slipe kniven feil, og ende opp med et kjipere resultat enn tidligere. Her kommer et supert kjøkkentriks for alle dere som har lyst på skarpe kniver, men som ikke har lyst til å investere i dyrt utstyr: Slip kniven på kaffekoppen!

Mange porselenskopper har en ru rand på undersiden. Ved å dra kniven mot denne kanten, kan du få en mye skarpere kniv på et halvt minutt. Trikset har blant annet blitt postet på den store matsiden Foodbeast.

NB: Dette er et triks forbeholdt billige kniver. Pass på at du alltid sliper fine kokkekniver med ordentlig slipeutstyr.

Sjekk ut hvordan du sliper kniv på kaffekopp i videoen under:

Fikk du lyst til å kutte tomater? Her er i så fall en superdigg oppskrift:

Hvordan sliper du knivene dine? Kom gjerne med tips under!

Publisert: 18.05.2015 kl. 08:53
Oppdatert: 28.12.2015 kl. 15:54


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?