Koreansk middagsspesial: Pytt i panne, burger med ribbe og fried chicken
Asiatisk mat frister alltid. Thai, kinesisk og japansk mat sloss stadig om min oppmerksomhet, men det koreanske kjøkkenet derimot havner ofte litt bak i køen.
Så derfor tenkte jeg å slå et lite slag nettopp for den koreanske maten. Vi får kalle det koreansinspirert da dette ikke er helt autentiske oppskrifter og jeg heller ikke har vært på studietur til Korea. Men la nå ikke det stoppe oss fra å prøve noe nytt.
Og ja, jeg vet at «kimchien» jeg har laget er en forenklet jukseutgave som det også av praktiske årsaker ikke er påkrevet flere ukers «fermentering» før servering. Den salte, syrlige, sterke og lett gjærede kålen kan komme i utallige varianter og serveres til stort sett det meste. Prøv deg gjerne frem du også.
Bibimbap høres mest ut som en artig trylleformel, men det er altså navnet (eller et av navnene) på koreanernes variant av pytt i panne. Her er det risen som er i sentrum, og da gjerne resteris, også fyller man på med grønnsaker og kjøtt, varmt eller kaldt. Alt tilberedes hver for seg, legges pent og ryddig på tallerkenen (eller i en bolle) og toppes gjerne med en eggeplomme eller et speilegg. Det er opp til mottakeren å krydre med en passende mengde chilisaus før alt blandes sammen og nytes.
Saftig krydret ribbe i burgerbrød er vel verdt innsatsen og den koreanske KFC er intet mindre enn fingerslikkende god så sørg for å ha tørkepapir lett tilgjengelig. Og selv om kyllingoppskriften i utgangspunktet er beregnet til fire kan det godt være at det er akkurat passe mengde for to. Jepp, her snakkes det av erfaring fra kokk og fotograf…
Sjekk ut Lise Finckenhagens lekre middagsforslag under:
Publisert: 17.10.2014 kl. 13:35
Lag deg en gratis konto