Internasjonalt topplag åpner ny restaurant i Oslo

24. juli 2017Aktuelt
SATSER I VEST: Blant annet disse gutta åpner ny restaurant på Frogner. Fra venstre: Christopher Koller, Jonas Rohden, Matthias Bernwieser. Foto: Tommy Andresen
SATSER I VEST: Blant annet disse gutta åpner ny restaurant på Frogner. Fra venstre: Christopher Koller, Jonas Rohden, Matthias Bernwieser. Foto: Tommy Andresen
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Frogner får en smak av Paris.

I slutten av august vil et nytt brasseri åpne i Elisenbergveien på Frogner. Det er kokker fra prestisjefylte restauranter over hele verden som står bak prosjektet, og Sawan-gruppen står som eiere.

Daglig leder Jonas Rohden forteller at de etterhvert skal være ti ansatte, men at det hittil kun er fem som er ansatt. De ansatte har erfaring fra topprestauranter som Fauna, Ylajali, Geranium og Gary Danko.

– Det som er kult er at alle kommer fra ulike deler av verden – USA, Østerrike, Sverige, Norge og Tyskland. Alle har lang bakgrunn, men nå skal det bli kult å gjøre noe avslappet. Ikke så mye dilldall, bare fokus på et ærlig og godt produkt, forteller han.

Navnet blir Brasserie Ouest, som betyr vest på fransk. Tanken bak er enkel.

– Det er jo fordi det ligger på vestkanten. Vi var gjennom en del ulike navn, men endte på det, sier Rohden.

Parisisk med en tvist

Inspirasjonen for restauranten er et typisk parisisk brasseri, og det skal være plass til rundt 70 gjester. Det skal være fokus på vin, og målet er en avslappet atmosfære.

– Det skal være en «casual» og avslappet restaurant som er skikkelig, skikkelig bra, sier daglig leder Rohden.

Håpet hans er at dette skal bli et sted folk vil komme til flere ganger i uken, uansett om det er alene med en avis i hånden eller med vennegjengen.

– Det skal være en plass for alle, sier han.

FRANSK KLASSIKER: Entrecôte med pommes frites og bearnaise er en av rettene som vil komme på menyen. Foto: Tommy Andresen
FRANSK KLASSIKER: Entrecôte med pommes frites og bearnaise er en av rettene som vil komme på menyen. Foto: Tommy Andresen

Kjøkkensjef Matthias Bernwieser har inspirasjon fra hele verden og derfor vil menyen, ifølge Rohden, være «klassisk med en liten tvist». Det blir en meny med fire-fem forretter og hovedretter, dagens 3-retters og dagens dessert.

– Alle vi som skal jobbe med dette elsker fransk mat og den fantastiske følelsen av å slå seg ned på et brasseri i Paris, forteller han.

En av faktorene som skal skape puls i brasseriet er spiseplasser ved baren.

– Plasser ved baren gir ekstra liv. Følelsen i restauranten blir mye mer livlig når det skjer ting over alt, sier Rohden, som har latt seg inspirere av restauranter i USA.

Lekent og bra

Dette er første gang Rohden selv er med å åpne en restaurant, og han er både spent og glad.

– Det som er så fint når vi har personal med ulik bakgrunn er at det kan bli lekent og utrolig bra. Mitt største håp er at vi kan bidra til å bygge opp Frogner enda mer. Det har vært litt kjedelig frem til nå, om jeg får si det. Men nå begynner det å skje litt ting, og det er kult, sier Rohden.

Brasseriet får naboer som Vineria Ventidue, BA53, Café Elise, Kolonihagen og Eckers.

De ansatte og deres erfaring:

Daglig leder: Jonas Rohden. Har erfaring fra Gary Danko, Fauna, SK mat och människor og 28+.

Kjøkkensjef: Matthias Bernwieser. Har erfaring fra restauranter som Ylajali, Villa Joia, Steirereck og Geranium.

Sous chef: Christopher Koller. Har også erfaring fra Villa Joia og Steirereck.

Restaurantsjef: Aaron Jacobsen. Har erfaring fra San Francisco restaurantene Benu, Commis og Gary Danko.

Alexander Pappas Kuhlin. Har erfaring fra Fauna.

Publisert: 24.07.2017 kl. 15:42
Oppdatert: 24.07.2017 kl. 16:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?