Til hovedinnhold

Smaken av lykke: Firkløverkake, lykkehjul-bibimbap, hestesko-rekesalat og fortune cookie

23. mars 2018Aktuelt
LYKKEMAT: Lag firkløverkake eller bibimbap formet som lykkehjul for ekstra lykke på fatet.
LYKKEMAT: Lag firkløverkake eller bibimbap formet som lykkehjul for ekstra lykke på fatet.
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

God mat kan gjøre deg salig. Kombiner de gode smaksopplevelsene med lykkebringende symboler.

Gleden over et stykke saftig kakestykke, en spennende ny rett, en flott råvare, en knasende sprø og forfriskende salat eller en smak som treffer deg midt i hjertet, glir over i lykkefølelse for hver bit. Hvis vi i tillegg kombinerer de gode smaksopplevelsene med lykkebringende symboler – ja, da vil nok hell og lykke følge med.

Bibimbap høres mest ut som en artig trylleformel, men det er altså navnet (eller et av navnene) på koreanernes variant av pytt i panne. Her er det risen som er i sentrum, og da gjerne reste-ris. Så fyller man på med grønnsaker og kjøtt - varmt eller kaldt. Alt tilberedes hver for seg, legges pent og ryddig på tallerkenen slik at det ligner et lykkehjul - og toppes gjerne med et speilegg, solsiden opp! Det er opp til mottakeren å krydre med en passende mengde chilisaus før alt blandes sammen og nytes.

Selv om reker ofte er synonymt med sol og sommer (noe som er lykke i seg selv), er det faktisk på vinteren de er på sitt beste. Bytt ut loff og majones med sprø grønnsaker og en forfriskende og passe «hot» dressing med blant annet lime, sitrongress og chili. Tilsett fruktkjøttet fra en sweetie, hakkede peanøtter, dander salaten som en hestesko og dryss over sprøstekt løk, koriander og mynte. Pass bare på at hesteskoen blir servert riktig vei, vi vil for all del unngå at lykken renner ut…

Firkløverkake taler egentlig for seg selv. Denne langpannevarianten er enkel og knallgod, med en glasur laget av firkløversjokolade. Stikk gjerne kaken med en kakepinne slik at den får noe små «hull» som glasuren kan trekke seg ekstra godt inn i.

Vær din egen lykkes smed! Bak dine egne lykkekaker, skriv noen fine meldinger og kjenn på takknemligheten over å bo i et av verdens lykkeligste land!

Publisert: 23.03.2018 kl. 13:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?