Tips til nye måter å servere is på

ISKALDE FRISTELSER: Foretrekker du donut-is eller iskrem med morsom topping? Foto: TheMerryThought.com/Sara Johannessen
ISKALDE FRISTELSER: Foretrekker du donut-is eller iskrem med morsom topping? Foto: TheMerryThought.com/Sara Johannessen
Natalie Ngo Granum

Med enkle grep kan du forvandle kjedelig is til sommerens beste desserter.

Is i finværet må være toppen av sommerglede, og selv om vi sjeldent blir lei myk softis eller favoritt-pinneisen, har vi noen ganger lyst på variasjon. Enten du lager iskremen selv eller kjøper iskrem på boks, kan du enkelt gjøre litt ekstra ut av det.

Foto: TheMerryThought.com
Foto: TheMerryThought.com

Donut er ganske godt. Is er veldig godt. Sammen blir det megagodt! Tidligere i år skrev flere matnettsteder om den nye dessertdrømmen, nemlig «donut cone» som selges på en kafé i Praha. I stedet for vanlig iskjeks blir isen servert i en «kjeks» laget av donut-deig som er rullet i sukker. En hjemmesnekret og jukse-variant er å dele en donut på langs og fylle den med en iskule eller to.

Liker du boller bedre enn donut, kan du selvfølgelig gjøre det samme med hveteboller.

Hvem sier at man kun kan ha strøssel eller saus på isen? Av og til er det lov å unne seg en skikkelig luksus-is. Slå deg løs og topp isen med for eksempel skumboller, makroner eller marshmallows, eller gå for lag på lag med is og topping.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Den iskjeksen med tykk, fristende sjokoladekant fra isbaren kan du faktisk enkelt lage selv ved å dyppe kjeksen i smeltet mørk eller lys sjokolade. Ha på strøssel eller hakkede nøtter før sjokoladen stivner om du vil gi kjeksene det lille ekstra.

Synes du det er stress å smelte sjokolade, kan du dyppe kjeksene i melisglasur.

Server sommerens is mellom to kjeks, og vips, du har fristende, hjemmelagede is-sandwich. Smør sjokolade- eller karamellsaus på kjeksene, ha bær i mellom eller rull kanten av is-sandwichen i strøssel eller frokostblanding - her er mulighetene mange når du skal lage is-sandwich.

Har du en favorittsmoothie som du heller vil nyte som is i varmen, trenger du kan å lage den som vanlig å fylle den i små kopper med pinner i eller pinneis-former og deretter sette i fryseren. Sunt, enkelt og godt!

Det samme kan du gjøre med enkelte drinker. Tenk sangria eller pina colada på pinneis til sommerkveldene.

Superenkel bananis med sjokolade

Is trenger ikke alltid å være usunt. Med to ingredienser kan du lage deilig og litt sunnere is hjemme på 1-2-3. Alt du trenger er banan og sjokolade, og eventuelt strøssel. Barna vil elske disse!

Når du har lyst på både is og kaffe, må dette være den beste løsningen. Det må dessuten være en av verdens enkleste desserter. Myk vaniljeis toppet med varm espresso. Nam!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?