Denne stekeovnen gjenkjenner maten du setter inn

1. september 2017Aktuelt
KJENNER IGJEN: Så fort du setter inn maten i ovnen prøver den å identifisere hva du har satt inn. Foto: Finn Jarle Kvalheim/Tek.no
KJENNER IGJEN: Så fort du setter inn maten i ovnen prøver den å identifisere hva du har satt inn. Foto: Finn Jarle Kvalheim/Tek.no
Finn Jarle Kvalheim (tek.no)
Finn Jarle Kvalheim (tek.no)

Gjør matlaging fra bunnen tilgjengelig for selv den dårligste kokk.

Nå er det stekeovnen som er i fokus. Elektronikkprodusenten Grundig satser nå blant annet på denne «helsprø» stekeovnen som skal gjenkjenne det du putter inn og gjøre deg til mesterkokk med et par enkle tastetrykk.

Et kamera i toppen av ovnen følger med på hva du putter inn, og avansert programvare gjetter så godt den kan hva det er som har dukket opp.

Da VG fikk ovnen demonstrert på elektronikkmessen IFA i Berlin, var det riktignok kun en kylling som ble tatt gjentatte ganger inn og ut, og identifisert riktig hver gang.

Rask og treffsikker - med kylling

Så fort maten er identifisert får du opp en del ulike varmebehandlinger som passer, inkludert tiden det skal ta.

Hvis det trengs kan du også stikke inn et termometer på vanlig måte. Steketermometeret har fire soner, og finner selv ut om det står godt plantet i en steik, eller om det bare måler temperaturen i ytre lag av hva nå enn du steker.

Etterlikner en steinovn

I tillegg til at ovnen kan identifisere mat (eller - i hvert fall kyllinger), kan den også lage italiensk pizza.

Ifølge produsenten var ovnen allerede for tung til at de kunne forsyne den med en steinplate i bunnen. I stedet har de satt inn en metallplate med et spesielt belegg som skal kunne etterlikne effekten man får av en steinovn. Dette ble riktignok ikke demonstrert.

Alternativ

Hvis du er skeptisk til å la en stekeovn overta stekingen, har vi her laget en video som forklarer deg hvodan du lager perfekt stekt kylling - hver gang.

Kokk Jon Krogh Pedersen forklarer blant annet at du bør snitte skinnet på kyllingfileten.

- Skinnet inneholder en del vann, og dette er du nødt til å få ut for at skinnet skal bli sprøtt, sier kokken.

Ved å rute skinnet ender du opp med sprøtt skinn når du steker den.

Husk for øvrig at det er viktig med god kjøkkenhygiene når du lager mat med rå kylling. Vi har samlet noen huskeregler fra Mattilsynet her, ta en titt hvis du er i tvil.

Ta bilde av maten du lager, merk det med #godtno og post det på Instagram. Kanskje vi republiserer bildet ditt!

Publisert: 01.09.2017 kl. 16:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?