Fem måter å spise blomkål til middag på

NYTT OG NYTTIG: Lager du pizzabunn på blomkål kan pizza bli hverdagsmat. Det er heller ikke så vanskelig som du kanskje skulle tro. Foto: NTB Scanpix.
NYTT OG NYTTIG: Lager du pizzabunn på blomkål kan pizza bli hverdagsmat. Det er heller ikke så vanskelig som du kanskje skulle tro. Foto: NTB Scanpix.
Pia Cecilie Vabro

Fra ovnsbakt blomkål til blomkålris - vi tipser deg om de aller beste måtene å spise blomkål på.

Mange av oss har ikke verdens beste forhold til blomkål. Det er den litt kjedelige grønnsaken fra heimkunnskapskjøkkenet. Det er tamme blomkålsupper, blaute blomkålgratenger og litt for harde blomkålbuketter i wok med sweet chili saus. Blomkål er billig-grønnsaken. Den er veldig sunn og litt blass. Men blomkålmat kan også være skikkelig digg!

Før bakte vi blomkål med ostesaus og bacon (ingen grunn til ikke å ta frem den oppskriften igjen heller, når vi først tenker over det, det er ingenting som blir feil når det kommer med ost og bacon), men det går an å lage bakt blomkål anno 2000-tallet også. Lag hjemmelaget pesto på soltørkede tomater og server den bakte blomkålen med den og smuldret fetaost.
Både blomkålris og blomkålpizza har blitt kjempepopulært den siste tiden. Det er trendy, det er lav-karbo og det høres akkurat passe avansert ut til at man kan imponere med det, samtidig som at det faktisk er latterlig enkelt å lage.

Blomkålpuré og blomkålsuppe hører med til de mer tradisjonelle blomkålrettene, men det betyr ikke at det ikke kan være veldig, veldig godt. Prøv en blomkålsuppe pimpet opp med bacon (igjen, det blir ikke feil med bacon) og en supersmooth blomkålpuré neste gang du skal servere sjømatmiddag.

Foto: Julie Ilona Balas.
Foto: Julie Ilona Balas.

Dette er en rask og sunn rett som passer ypperlig som hverdagsmiddag - du kan gjerne variere retten og bruke bacon istedenfor pancetta eller hakkede mandler istedenfor pinjekjerner.

Foto: Sara Johannessen/VG.
Foto: Sara Johannessen/VG.

Denne blomkålretten er superenkel å lage - og supergod. Lag gjerne litt ekstra tomatpesto mens du er i gang - perfekt til morgendagens pastamiddag.

Foto: Trine Sandberg/Trines mat 2.
Foto: Trine Sandberg/Trines mat 2.

Norges største matblogger Trine Sandbergs blomkålsuppe med purre og sprøstekt bacon er en opp-pimpet versjon av den suppen hun husker fra sin barndoms somre. Server den gjerne med skikkelig godt brød ved siden av.

Foto: Julie Ilona Balas.
Foto: Julie Ilona Balas.

Lag pizzabunn på blomkål! Det er et veldig godt alternativ til pizzabunn for deg som er glutenallergiker, eller passer på hvor mye karbohydrater du får i deg. Du kan toppe pizzaen med akkurat det du vil - tomatsaus, skinke og ost - pepperoni og rødløk. Eller ta den helt ut og prøve deg på grønn pizza med fennikel og grønnkålpesto.

Foto: Magnar Kirknes/VG.
Foto: Magnar Kirknes/VG.

Blomkålpuré er lett å lage og passer som tilbehør til både kjøtt og fisk. Og skalldyr - denne blomkålpuréen serveres til sjøkreps gratinert med friske urter.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?