Til hovedinnhold

Test av maten på Øyafestivalen: Fra terningkast 6 til 2

UTVALG: Det er stor spennvidde på rettene ved årets Øyafestival - men mye kjedelige farger ifølge André Blomberg-Nygård. Foto: Kyrre Lien/VG
UTVALG: Det er stor spennvidde på rettene ved årets Øyafestival - men mye kjedelige farger ifølge André Blomberg-Nygård. Foto: Kyrre Lien/VG

Saftig kyllingrull og vassen og svett cheeseburger - Godt har testet noen av matbodene på årets Øyafestival.

Onsdag åpnet årets utsolgte Øyafestival, i år for første gang i Tøyenparken midt i Oslo sentrum.

Den populære Oslo-festivalen er blant annet kjent for sitt store og varierte matutvalg. Spicy svinekebab, tacos, falafel, sashimi og crêpes er bare noe av det som selges i festivalens 19 matboder. Mathallen har i tillegg fått et eget område der 13 av hallens restauranter, inkludert Hitchhiker som fikk terningkast 4 av Godts restaurantanmelder, har samlet seg for å lage forskjellig festivalmat.

Godt var på plass rett etter åpningen av festivalområdet for å teste ut et utvalg av rettene ved årets festival.

TESTER: Godts restaurantanmelder André Blomberg-Nygård har over 20 års erfaring fra restaurant- og hotellbransjen, og tester i dag et utvalg av rettene som selges på Øyafestivalen. Foto: Kyrre Lien/VG
TESTER: Godts restaurantanmelder André Blomberg-Nygård har over 20 års erfaring fra restaurant- og hotellbransjen, og tester i dag et utvalg av rettene som selges på Øyafestivalen. Foto: Kyrre Lien/VG

I fjor ble Øyafestivalen den første festivalen som fikk gullmerket i økologisk matservering, som betyr at over 90 prosent av alle råvarene som blir brukt er økologiske. I tillegg serveres det både vegetarisk samt gluten- og laktosefri mat og drikke i flere av matbodene.

Vi har testet et utvalg retter - les restaurantanmelder André Blomberg-Nygårds vurdering under:

Hitchhiker: Jianbing, kinesisk pannekake med kylling og Hoisin-saus

Foto: André Blomberg-Nygård/VG
Foto: André Blomberg-Nygård/VG

- Desidert best av de vi testet. Det tok litt tid før jeg fikk den, men når det endelig kom var den utrolig bra. Pannekaken er deilig og nesten litt søt, og retten har et fint og komplekst smaksbilde: Masse syre, sødme og fedme fra sausen i bunnen, i tilleg til frisk salat, deilig krydret kylling, og crispy fritert svinesvor. Jianbing-en hadde masse farger, og var rett og slett en komplett rett.

Terningkast: 6

Pris: 100 kroner

Mer Kål: Potetlefse med falafel, hummus, chilisaus og dijonvinaigrette

Foto: Kyrre Lien/VG
Foto: Kyrre Lien/VG

- Et skikkelig bra tilbud. Jeg synes ofte at vegetar-tilbudene kan være litt flate, men denne er smaksrik, salt og syrlig. Dressingene er gode og balansert i smaken. Kjempegodt. Denne boden virker i tillegg mest populær, og har lang kø.

Terningkast: 5

Pris: 90 kroner

Kompass & Co: Jambalaya med myntedressing og spicy pølse

Foto: Kyrre Lien/VG
Foto: Kyrre Lien/VG

- Her har de fått laget pølsen etter egen oppskrift, og den er både god og spicy. Det kan virke som at disse som flere har hatt litt temperaturproblemer, siden den er litt lunken. Men den er god og smaksrik, og veldig anvendelig servert i et praktisk beger. Hadde ikke paprikabitene vært så enorme kunne dette blitt fort en toppkarakter.

Terningkast: 5

Pris: 80 kroner

Taco Republica: Tacokombo med høns og svin, samt pintobønner

Foto: Kyrre Lien/VG
Foto: Kyrre Lien/VG

- Litt upraktisk festivalmat, og ikke akkurat noe man kan ta med seg på konsert. Tacoen er god og grisete, men har en kjedelige brun farge som veldig mye annet av maten her. Heldigvis er den brutt opp av litt frisk grønnfarge i form av urtene på toppen. Det hadde vært fint med litt rød chili. Bønnene er intetsigende. Jeg har anmeldt Taco Republica før og var middels fornøyd da - og det jeg nå òg.

Terningkast: 4

Pris: 100 kroner

Crepes: Crêpes med hjemmelaget Nutella og banan

Foto: Kyrre Lien/VG
Foto: Kyrre Lien/VG

- De virket ikke helt klare for kunder, og slet både med å lage pannekakene og å smøre ut den hjemmelagde nutellaen som var kjøleskapskald og lite medgjørlig. Jeg håper det blir bedre utover dagen. Utenom det funker det bra å rulle den sammen som en lefse og spise den stående, som er praktisk på festival. Jeg skulle gjerne hatt litt mer sjokolade, men det er både søtt og godt. Nutella og banan på pannekake, enkelt og greit.

Terningkast: 4

Pris: 60 kroner

Tøyengata Bodega: Spicy svinekebab

Foto: Kyrre Lien/VG
Foto: Kyrre Lien/VG

- Her er det masse salat, agurk og litt tzatziki-aktig dressing. Bitene av svinekjøtt er altfor store og tørre. Jeg forstår at det er enklere for kokkene når køene er lange, men det hadde blitt mye bedre smaksmessig med tynne striper svinekjøtt. Den mangler spennende krydder, og er rett og slett vanskelig å spise på grunn av de store kjøttbitene.

Terningkast: 3

Pris: 75 kroner

Døgnvill: Cheddar- og baconburger

Foto: Kyrre Lien/VG
Foto: Kyrre Lien/VG

- Det første som slår meg er at det ser trist ut og har lite farger. Jeg hadde aldri klart å se at dette var en Døgnvill-burger hvis jeg ikke hadde kjøpt den derfra selv. Smaksmessig er den OK, men baconet er vassent, rosa og ikke stekt nok. Osten er svett og lagt på i etterkant, så den har ikke smeltet. Det er rett og slett uforskammet dyrt å måtte betale 100 kroner for dette. Døgnvillburgeren var en skuffelse.

Terningkast: 2

Pris: 100 kroner

Sjef ved Døgnvill Tarje Haakstad sier burgeren på ingen måte skal være slik, og sier at det må ha vært oppstartvansker.

- Nei, uff. Burgeren skal selvfølgelig ikke serveres med mykt bacon. Da restauranten ble anmeldt tidligere fikk vi 5, så det er klart at det ikke skal være slik vi får beskjed om nå. Dette skal vi fikse med én gang, sier Haakstad.

Er du på årets Øyafestival? Hva synes du om maten? Kommenter gjerne under.

pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?