Ukens matblogg: Overraskelseskake for barn og voksne
Piñata-bløtkake lages med et hemmelig rom du fyller med godteri. Når du skjærer den opp åpenbarer godsakene seg til alles glede.
- Piñatakake av sukkerbrød lager jeg ofte til familiebursdager og jeg lager den med litt forskjellig fyll hver gang slik at det skal bli en overraskelse, forteller ukens matblogger Abaliza Gonzales til Godt.no.
- Er vi bare voksne, pleier jeg å dynke den med Bailys i stede for juice, og fyller den med trøffelkuler eller mokkabønner. Til barn er appelsinjuice best, sammen med M&M eller nonstop, forklarer Analiza.
- Overraskelsen inni gjør kaken morsom. Den blir saftig, og med syltetøy og krem smaker den nydelig, sier hun.
- Hvis du vil ha en enda mer fargerik kake kan du blande inn ulike konditorfarger i sukkerbrødet. Og du kan lage den med flere lag enn det jeg har gjort, men da må du lage mer krem og fyll også, sier Analiza.
Les bloggen til Analiza, og følg henne på Facebook og Instagram også.
Sukkerbrød
- 3 egg
- 90 g hvetemel
- 90 g sukker
- 0,5 ts bakepulver
Sjokoladesukkerbrød
- 3 egg
- 50 g hvetemel
- 40 g kakaopulver
- 90 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 0,5 ts bakepulver
Lag først sukkerbrød, og deretter sjokoladesukkerbrød på samme måte.
Pisk egg og sukker stivt til eggedosis.
Sikt hvetemelet, og eventuelt kakaopulver, inn i bakepulveret og vend det forsiktig inn i eggedosisen til alt er godt blandet.
Ha blandingen i en smurt form og stek den midt i ovnen på 160 grader i omtrent 30 minutter.
Krem
- 1 liter kremfløte
- 4 ss sukker
Fyll og pynt
- Appelsinjuice hvis du lager den til barn, Bailys likør hvis den er til voksne
- Syltetøy, bringebær eller jordbær
- Trøffelkuler, M&M, nonstop eller annet godteri du liker
- Ferske bær eller frukt, velg det du liker best
Montering av kaken
Del begge sukkerbrødene i to slik at du får fire lag. Skjær ut et hull på ca. 10 cm i diameter i midten av de to midterste lagene slik at du får plass til godteri.
Hell kjøleskapkald kremfløte i en romslig bolle og visp med jevn hastighet. Tilsett sukker underveis, og visp til du får en passe stiv krem.
Legg et av de hele sukkerbrødlagene på et fat. Fukt med appelsinjuice eller Bailys og bre syltetøy og litt krem over, men ikke i midten der godteriet skal ligge. Legg over sukkerbrødet med hull i, og fukt med appelsinjuice eller Bailys før du tar på syltetøy og krem. Gjør det samme med det andre sukkerbrødlaget med hull. Prøv å holde kanten mot hullet i midten ren for syltetøy og krem, ellers vil godteriet bli klissete.
Fyll hullet i midten med godteri.
Legg over det siste laget med sukkerbrød. Fukt med appelsinjuice eller Bailys, og bre over syltetøy. Dekk så til hele kaken med krem og pynt med bær.
Publisert: 14.08.2014 kl. 07:56
Oppdatert: 15.08.2014 kl. 16:11
Lag deg en gratis konto