Laks med nudelsalat og hjemmelaget guacamole
Rask middag med alt som er godt og sunt.
- Jeg er utrolig glad i både laks og avocado for det er en uslåelig kombinasjon som kanskje ikke så mange har prøvd. Med litt spennende og fargerike grønnsaker spiser jeg denne retten både titt og ofte. Det hjelper selvfølgelig at den er veldig rask å lage, sier Erle Linnea.
- Denne retten er veldig enkel å lage for en nybegynner. Jeg er opptatt av at alle skal klare å lage mat og ha det gøy på kjøkkenet. Det eneste man må passe på er å ikke steke pinjekjernene på høy varme slik at de blir brent. Det kan brenne seg fort, så bruk middels temperatur og rist dem forsiktig i pannen, forklarer hun.
Les bloggen til Erle Linnea her: Lillelinnea.com
Ingredienser for 4 personer
4 laksefileer
karrikrydder
ingefærkrydder
salt
pepper
Nudelsalat
1 rødbete
1 gulrot
2 never grønnkål
1/4 hodekål
1/4 rødkål
2 pk shiratakinudler
60 g pinjekjerner
4 små avocadoer
4 ss rapsolje
Slik gjør du det
Erle Linnea bruker 15-20 minutter på å lage denne.
Stek laksefileene i stekepanne og krydre godt med karri, ingefær, salt og pepper.
Skyll grønnsakene og skrell rødbeten og gulroten. Skjær grønnsakene i staver og ha dem i en stekepanne med litt rapsolje. Stek grønnsakene til de er blitt varme, men fortsatt er crispy.
Rett før laksen er stekt ferdig legger du pinjekjernene i pannen. La de ristes lett, men ta dem ut før de blir brente. Senk temperaturen og la laksen hvile.
Del avocadoene i to, ta ut steinen og ta kjøttet i en bolle. Mos avocadokjøttet med en gaffel og tilsett litt pepper. Bland godt.
Kok opp vann og ha i shiratakinudlene og litt salt. La de fosskoke i ett minutt.
Hell vannet av shiratakinudlene og legg dem i pannen med grønnsakene. Bland godt og smak til med salt og pepper.
Dandér det hele på en tallerken og servér med det samme.
Publisert: 21.01.2016 kl. 15:42
Lag deg en gratis konto