Lise Finckenhagens enkle langpannekaker

15. juni 2018Aktuelt
LAGET FOR Å DELE: Supersaftig sjokoladekake med nøtteglasur eller strøsselkake - velg din favoritt blant langpannekakene. Foto: Sara Johannessen
LAGET FOR Å DELE: Supersaftig sjokoladekake med nøtteglasur eller strøsselkake - velg din favoritt blant langpannekakene. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Langpannekaker er alltid en favoritt. Ikke bare er de enkle å lage, de er også svært enkle å dele. 

Det stilles heller ikke store krav til pynting, for her er det smak, konsistens og begrepet «alle skal få» som gjelder. Lette å frakte er de også. Det er med andre ord mange gode grunner til å ta frem den avlange kakeformen.

Texas sheet cake.
Texas sheet cake.
Foto: Sara Johannessen Meek

Sjokoladekakene har en tendens til å gå unna først. Selv har jeg, sikkert i likhet med mange andre, en favorittoppskrift jeg har bakt i maaaaaange år. Da er det vanskelig å prøve en annen. Men så testet jeg ut en «Texas sheet cake», med lovnader om den saftigste kaken noensinne.

Egentlig var jeg litt skeptisk, da kaken kun inneholder kakao (i både bunn og glasur) i motsetning til en fyldig sjokoladeglasur som jeg er veldig glad i. Men dæven som den innfridde. Og så enkel at yngste sønnen min hadde null problemer med å bake den helt på egenhånd (han hadde heller ikke nevneverdige problemer med å spise opp resultatet).

Aller best blir den hvis du heller glasuren over den varme kaken og lar kaken avkjøle seg i romtemperatur. Får den en natt i kjøleskapet blir konsistensen langt seigere - men fortsatt supersaftig. Ikke at det er noe stort problem det, altså. Nøttene i glasuren gir en «firkløver-effekt, men er du ikke interessert i nøtter er det bare å utelate de fra oppskriften.

Strøsselkake.
Strøsselkake.
Foto: Sara Johannessen Meek

En annen langpanne med «hit-potensiale» er en fargerik strøsselkake med melisglasur. Noe særlig mer barnevennlig blir det ikke. Tilbakemeldingen fra nabojentene som skulle teste resultatet var et veldig høyt, lyst og euforisk «ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ». Så meget enkel forskning viser at denne kaken imponerer unge mennesker.

Se om du får tak i kakestrøssel, såkalt «funfetti», som ikke går i oppløsning straks den kommer i kontakt med fuktighet. Det er ingen krise hvis du ikke finner det, men da får ikke kaken helt den samme prikkete effekten. Fargerik blir den uansett.

Mandelkake med tosca-topping.
Mandelkake med tosca-topping.

Variasjon er alltid viktig, også rundt kakefatet. For det noe mer voksne segment kan du teste ut en saftig mandelkake med bringebær og sprø «tosca»-topping. Den kan like gjerne serveres lun til dessert, med litt myk pisket krem eller en kule is på toppen.

Ingen grunn til å vente, neste sommeraktivitet er rett rundt svingen.

Så sett på ovnen og kle formen, for den som venter på noe godt venter ikke forgjeves.

Publisert: 15.06.2018 kl. 10:47
Oppdatert: 27.08.2021 kl. 14:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?