Test av fire nye spisesteder på Paleet

3. september 2014Aktuelt
NYTT: Senteret på Karl Johan åpner etter en periode med oppussing med et større utvalg av spisesteder. Godt har testet fire av dem. Foto: Frode Hansen/VG
NYTT: Senteret på Karl Johan åpner etter en periode med oppussing med et større utvalg av spisesteder. Godt har testet fire av dem. Foto: Frode Hansen/VG

Med nyåpningen ønsker det eksklusive senteret å tilby noe nytt på matfronten i Oslo. Godt har testet maten, som fikk alt fra terningkast 5 til 2.

Onsdag var det storstilt åpning av handlesenteret Paleet som ligger i Karl Johans Gate i Oslo. Antall spisesteder er nesten fordoblet fra fem til ni, og senterleder Øystein Aurlien sier de nå kan tilby noe Oslo ikke har fra før av.

- Denne delen av byen, deriblant annet Karl Johan, har trengt flere høykvalitets-spisesteder. I tillegg vet oslofolk hva de får i utlandet siden de reiser mye. Dette ønsker vi å tilby også her i Oslo, sier Aurlien.

Godt var derfor på plass like etter åpning for å teste et utvalg småretter fra flere av de nye spisestedene.

Paleet, som var Norges første kjøpesenter med «food court», har vært stengt i over ett år på grunn av ombygging. Ombyggingen skal ha kostet over 150 millioner kroner, og da senteret stengte dørene før renovasjonen sa Aurlien til Osloby at de blant annet ønsket at de nye matopplevelsene skulle føre til at Paleet ble et «foretrukket møtested».

TESTER: Godts restaurantanmelder André Blomberg-Nygård har over 20 års erfaring fra restaurant- og hotellbransjen, og tester i dag et utvalg av rettene som selges på nyåpnede Paleet. Foto: Frode Hansen/VG
TESTER: Godts restaurantanmelder André Blomberg-Nygård har over 20 års erfaring fra restaurant- og hotellbransjen, og tester i dag et utvalg av rettene som selges på nyåpnede Paleet. Foto: Frode Hansen/VG

I den nye varianten av «food court-en» som ligger i shoppingsenterets underetasje, finner man nå de fire restaurantene El Gordo, Pizza Crudo, Public Matpub og Sabaki.

Andre nye tilskudd er også det meksikanske tacostedet Taqueria i første etasje, samt high-end kaféen The Room i andre.

Les VGs restaurantanmelder André Blomberg-Nygårds vurdering under av retter fra fire av de nye stedene:

Public Matpub: Sliders - tradisjonell cheeseburger og hummerburger med créme fraiche og wasabimajones

En matpub som serverer «ujålete retter» som stekte krydderpølser, kalveskank med potetmos og spareribs.

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

- Definitivt best i testen, og en positiv overraskelse. Her får vi servert to små hamburgere, eller sliders, og coleslaw i en liten skål ved siden av. Coleslaw-en er god og klassisk, og laget på majones, kål og gulrot. Det er en kunst å steke sliders korrekt siden de er såpass små at de fort blir overstekt. Denne cheeseburgeren er derimot medium/rå-rå, og veldig god. Artig at cheeseburgeren serveres med et litt grovere brød. Den eneste nedturen her er at det blir litt mye med to tykke skiver rødløk til en såpass liten burger. Hummerburgeren smaker godt, og det søte burgerbrødet står godt til den salte sjømaten. Agurkskiven tilfører en god crunch.

Terningkast: 5

Pizza Crudo: Pizza Crudo med tomat, mozzarella og parmaskinke

Serverer italiensk mat, med stor vekt på forskjellige italienske pizzaer tilberedt i steinovn.

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

- En helt grei pizza, og nest best i testen. Bunnen er sprø i kantene, men blir veldig myk og nesten litt deigete mot midten. Tomatsausen er i tillegg litt for tynn og enkel for min del. Fint at spekeskinken serveres uten fettstriper. Vi kan ta selvkritikk på at vi har bestilt en veldig enkel pizza, man da kommer til gjengjeld smakene og rettens kvaliteter desto bedre frem.

Terningkast: 4

Sabaki: Grillet svineribbe i en dampet nikuman-bolle

Japansk mat, inkludert retter tilberedt innen robatayaki (grilling over kull) og teppanyaki (steking på stor jernplate). Serverer både grillet fisk, okse eller lam, og har åpen grill i sentrum av bordet.

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

- Egentlig en god rett, bare at den ikke treffer helt. Selve bun-en er helt grei, men den lukter kraftig av gjær. Det er i tillegg usmak på de syltede reddikene. Men svin og buns slår egentlig aldri feil, og det bør være enkelt å løfte den smaksmessig ettersom det er en såpass liten rett.

Terningkast: 3

El Gordo: Flamencoegg med grønnsaker og chorizo ibérico

El Gordo er en spansk bodega og vinbar som blant annet serverer skinke, oster, lunsj- og middagsretter, deriblant sherryflambert Iberco-indrefilet og spansk tomatsuppe med pata negra.

Foto: Frode Hansen/VG
Foto: Frode Hansen/VG

- Dette var dessverre redselsfullt. Retten er veldig vannete, noe som gjør at de gode smakene vaskes vekk i alt vannet. I tillegg er egget på toppen så rått at plommen er slimete. Det er kanskje litt urettferdig å bedømme denne alene siden den sikkert kan spises som en del av et større måltid, men den hadde uansett manglet mye i form av blant annet tekstur. Retten hadde blitt mye bedre hvis grønnsakene hadde kokt såpass lenge at det ble en ordentlig god stuing.

Terningkast: 2

Har du spist på Paleet etter nyåpningen? Hva mener du? Diskuter i kommentarfeltet under.

Publisert: 03.09.2014 kl. 16:53
Oppdatert: 05.09.2014 kl. 08:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?