Sukkulent-kaker går viralt: Iven Kawi er geniet bak Internetts lekreste kaker
De ser kanskje ut som planter, men er fullt ut spiselige.
Du har helt sikkert sett dem i Facebook-feeden eller på Instagram: @ivenovens utrolige sukkulent-kaker har blitt skrevet om av alt fra Food52 og Cosmopolitan, til FoodNetwork og Bored Panda, og er et skue å se på.
Hver kake er nitidig dekorert til å se ut som om den er dekket av både små, store, grønne, rød og lilla sukkulenter.
Indonesiske Iven Kawi er geniet bak kakene, og forteller til Godt at hun bruker mellom tre og fire timer på å dekorere hver kake.
– For et dusin cupcakes tar det én time, sier hun.
Dekorasjonen består kun av smørkrem, som sprøytes for hånd ved hjelp av Wilton-tipper og hjemmelagde tipper.
Inspirert av gudmoren
Kawis interesse for kaker startet allerede i barndommen. Moren var en ivrig hobbybaker, og gudmoren var kjent som en av de beste kjeksbakerne i Kawis hjemby.
– Gudmoren min fikk meg til å forelske meg i kjærligheten hun har for baking, skriver Kawi på bloggen sin.
Kawi startet bloggen Iven Oven i 2014 med mannen sin. Herfra selges de utrolige sukkulent-kakene som nå har tatt Internett med storm.
Til tross for at de kun leverer kakene i Jakarta og Surabaya i Indonesia, kommer folk fra over hele verden for å ta med seg kaken hjem.
– Folk kommer til Jakarta og bærer kaken min for hånd til Japan, Australia og USA, sier kakemesteren.
Kawi forteller at hun både blir glad og motivert av all oppmerksomheten hun nå får fra medier over hele verden.
– Det motiverer det meg til å være mer detaljfokusert og å alltid gjøre mitt beste. Jeg vil gjøre det som er riktig, ikke det som er enkelt, sier Kawi.
Dette er ikke første gang vi skriver om Internett-trender. Tidligere i år var det mermaid-toast som var den store nett-hiten. Og før det tok den japanske omelett-varianten omurice av: En video av den spesielle omeletten er nå sett over 42 millioner ganger..!
Publisert: 20.10.2017 kl. 15:05
Lag deg en gratis konto