Den norske kaffe- og cocktailbaren Fuglen åpner toetasjes kafé i Tokyo

21. august 2018Aktuelt
UTVIDER: Fuglens første filial – sett på dette bildet – holder til i Oslo i Universitetsgata. Nå åpner teamet sin andre kafé i Tokyo. Foto: Annemor Larsen/VG
UTVIDER: Fuglens første filial – sett på dette bildet – holder til i Oslo i Universitetsgata. Nå åpner teamet sin andre kafé i Tokyo. Foto: Annemor Larsen/VG

Kafeen blir nummer to i den japanske hovedstaden. – Vanvittig hektisk, sier gründer Einar Kleppe Holthe.

Norge har lenge vært kjent som en av de mest kaffedrikkende nasjonene i verden. Ifølge Kaffeundersøkelsen 2018 gjennomført av Ipsos MMI drikker syv av ti nordmenn kaffe hver dag, og kun finnene drikker mer kaffe enn oss. Flere nisjekaffebarer har slått seg opp gjennom årene, blant annet Supreme Roastworks, Tim Wendelboe og Fuglen.

Nå skal sistnevnte åpne en toetasjes kafé i et nytt designhotell i Tokyo. Dette blir deres andre kafé i den japanske hovedstaden. Deres første, Fuglen Tokyo i Shibuya, har tidligere blitt omtalt i blant annet New York Times og Bon Appétit Magazine.

– Kafeen åpner 21. september, og skal ligge i de to første etasjene til kapselhotellet Nine hours 9h, forteller Fuglen-gründer og medeier Einar Kleppe Holthe.

Holthe har tidligere fortalt Godt at valget falt på nettopp Japan etter at han var der under VM i kaffekoking i 2007 hvor han møtte kaffemiljøet i landet, og blant annet så at de manglet kaffekulturen som hadde vokst seg sterk i Oslo.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UTVIDER: (Fra venstre) Halvor Skiftun Digernes (cocktails), Peppe Trulsen (vintage) og Einar Kleppe Holthe (kaffe) er de tre gründerne bak Fuglen. Foto: Annemor Larsen/VG
UTVIDER: (Fra venstre) Halvor Skiftun Digernes (cocktails), Peppe Trulsen (vintage) og Einar Kleppe Holthe (kaffe) er de tre gründerne bak Fuglen. Foto: Annemor Larsen/VG

Kapselhotell er en type hotell der rommene er byttet ut med små avlukker, der det ofte kun er plass til en seng. Nine hours 9h er tidligere omtalt av CNN Travel, som skriver at hotellet har fått oppmerksomhet for sin flotte tilnærming til et minimalistisk levesett. Gjester har kun rommet i ni timer.

Cocktails og design

Kafeen skal ligge øst i Tokyo, i bydelen Asakusa.

– Vi fikk tilbudet fra dette nye hotellprosjektet som var veldig spennende, så vi sa ja til det og har jobbet med det i snart to år, forteller Holthe.

Han trekker blant annet frem lokasjonen som en av grunnene til at de sa ja.

– Hotellet og kafeen ligger ved et torg rett ved Tokyos eldste tempel, Sensoji. Så nå er det full byggeprosess der borte. Det er vanvittig hektisk – jeg drar dit neste onsdag allerede, sier eieren, som er i Japan seks ganger i året.

50 ansatte

Lokalet skal være på om lag 140 m², og ha samme stil som de andre filialene med fokus på norsk vintage-design. I tillegg til kaffebaren, skal det serveres cocktails – i tråd med de andre filialene deres i Oslo og Tokyo.

– Vi har ansatt 30 personer som skal jobbe på Fuglen Asakusa. På Fuglen Tokyo i Shibuya jobber det 20 personer, så vi har blitt en ganske stor sysselsetter i Japan, forteller gründeren om selskapet, som blant annet også driver et kaffebrenneri og designbutikk, samt en ølbar i den japanske hovedstaden.

Han fortsetter:

– Men det er virkelig teamet i Japan som har bygd opp dette stedet. De har vært med siden begynnelsen av Fuglen Tokyo i 2012, og er partnere og medeiere, sier Holthe.

Publisert: 21.08.2018 kl. 15:42
Oppdatert: 22.08.2018 kl. 09:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?