Matguide til London: En av verdens beste matbyer

8. april 2016Aktuelt
LONDONMAT: Pølser og Champagne eller dim sum og tesermonier - i London kan du smake på noe av det beste matverden har å by på.. Foto: Thomas Kovsende/Bubble Dogs/Yauatcha City.
LONDONMAT: Pølser og Champagne eller dim sum og tesermonier - i London kan du smake på noe av det beste matverden har å by på.. Foto: Thomas Kovsende/Bubble Dogs/Yauatcha City.

Fra solide frokoster og kakekoldtbord til dim sum og kaffe i verdensklasse. Her bør du spise hvis du har to dager i London

London har blitt en av Europas aller beste matbyer. Her får du mat fra alle verdenshjørner i alle prisklasser til alle døgnets tider. Aller helst ville vi hatt en hel uke (eller to) for å få smake oss gjennom byens fristelser.

Men du kan få mye glede ut av en helg i London også - lange frokoster med ferskpresset juice og ypperlig kaffekunst, lunsj på restauranter med Michelinstjerne og boblende pølsemiddager er noe av det du bør få med deg. Her er våre aller beste tips til frokost, lunsj og middag i Englands hovedstad:

FROKOST

Lantana

Lantana er en liten, superkoselig café som ligger i en liten stikkvei i Fitzrovia. De serverer frokost, lunsj og lette ettermiddagsretter og legger mye stolthet i kaffekunsten, her får du en av byens beste «flat whites».

Maten: Australskinspirert cafémat som avokadotoast, arme riddere med bacon og asiatiske salater.

Stemningen: Trangt og intimt med tilfeldig gatekunst på hvite murvegger og ganske små bord.

Verdt å vite: Her blir det fort kø i helgene, så da er det lurt å møte opp klokken 9, eller vente til det verste rushet har lagt seg klokken 11.30.

$$: NOK 235 for solid frokost med kaffe og ferskpresset juice.

Adresse: 13 Charlotte Place, London W1T 1SN

Tel: +44 20 7637 3347

Ottolenghi

Ottolenghi er en israelsk restauratør som har tatt London med storm de senere årene. I caféene hans bugner det av fargerike, smakfulle salater. Siden han også har jobbet som konditor, er det nok av lekre kaker å forsyne seg av også.

Maten: Miks av Midt-Østen og Middelhavet med spesiell fokus på grønnsaker og morsomemme kryddersammensetninger.

Stemningen: Lite og koselig med fat på fat av mat og kaker utstilt på vei inn, store blomsteroppsatser og fellesbord.

Verdt å vite: Marengsene er himmelske, så det lønner seg å spare plass til dessert.

$$: NOK 195 for solid frokost med kaffe og dessert.

Adresse: 63 Ledbury Road, W11 2AD London

Tel: +44 20 7727 1121

LUNSJ

Social Eating House

MODERNE: Maten er både elegant og smakfull på Social Eating House, vi tar oss gjerne god tid her. Foto: Social Eating House.
MODERNE: Maten er både elegant og smakfull på Social Eating House, vi tar oss gjerne god tid her. Foto: Social Eating House.

Social Eating House er egentlig tre steder i ett. I første etasje ligger restauranten, i overetasjen finner du baren The Blind Pig som byr på noen av byens beste cocktails og i kjelleren finner du et såkalt ”Chef’s table” hvor du sitter på kjøkkenet og spiser en smakemeny mens kokkene jobber rundt deg.

Maten: Moderne britisk bistromat med mye fransk, og noe italiensk, inspirasjon.

Stemningen: Uformelt og sosialt med mursteinvegger, speil i taket og restaurerte bruktmøbler.

Verdt å vite: Dette er lillebroren til Pollen Street Social; her får du Michelinmat uten stjerne og til en litt lavere pris.

$$: NOK 285 for tre retter

Adresse: 58 Poland Street, London W1F 7NR

Tel: +44 20 7993 3251

Yauatcha

Yauatcha er kinarestauranten med Michelinstjerne. Det er en moderne og tradisjonell restaurant på samme tid, formet rundt de gamle kinesiske tehusene. Du får servert dim sum, kinesiske småretter, og håndlagde konfekt og makroner.

Maten: Dim Sum som bestilles og serveres ved bordene og kinesisk konditori.

Stemningen: Stilig og moderne med innslag av kinarestaurant i form av akvarium og smått møblement.

Verdt å vite: De ser på te som like viktig tilbehør til maten som vin, og tilbyr et stort utvalg te; du får hjelp til å matche te til maten.

$$: Fra NOK 50 for en dumpling.

Adresse: 15-17 Broadwick Street, London W1F 0DL

Tel: +44 20 7494 8888

NB: Det finnes to Yauatcha i London, SoHo var den første - siden har de åpnet en på Broadgate Circle i City.

KAFFE

Work Shop

Workshop Coffee importerer sin egen kaffe og brenner den på huset. Baristaene er kunnskapsrike og anbefaler hvilken kaffe som passer til hvilken kaffedrikk. Siden vi er i England, er det også mulig å få en kopp skikkelig god te her.

Maten/kaffen: Sandwicher og små konditorvarer som wienerbrød og croissanter.

Stemningen: Det dreier seg om kaffen og baristaene får størst plass, men det går også an å nyte en kopp ved et av de små bordene på bakrommet.

Verdt å vite: Du kan kjøpe med deg veldig god kaffe hjem fra Workshop Coffee, og lekkert kaffebryggeutstyr og pent porselen.

$$: NOK 30 for en kaffe.

Adresse: 80 Mortimer Street, London W1W 7FE

Tel: +44 20 72563 5754

MIDDAG

Ember Yards

Ember Yard ligger midt i SoHo, og her dreier det seg mest om grillen, som de har spesiallaget til restauranten. Det er tapas og delemat som gjelder, så man får heldigvis smakt seg gjennom store deler av menyen.

Maten: Baskisk og toscansk i lett blanding og nesten alt er grillet på kull, servert i tapasform.

Stemningen: Åpent kjøkken og lyst og luftig i første etasje, mørkere og koseligere i vinkjelleren.

Verdt å vite: Hver måned deler restauranten en av sine favorittoppskrifter, slik at du kan gjenskape opplevelsen når du kommer hjem.

$$: Fra NOK 450 for fastsatt meny med diverse tapas.

Adresse: 60 Berwick Street, London W1F 8SU

Tel: +44 20 7439 8057

Bubble Dogs

PØLSE OG BOBLER: Vi ber ikke om så mye mer, når Champagnemenyen går over fem sider og du kan toppe pølsene med akkurat det du vil. Foto: Thomas Kovsende.
PØLSE OG BOBLER: Vi ber ikke om så mye mer, når Champagnemenyen går over fem sider og du kan toppe pølsene med akkurat det du vil. Foto: Thomas Kovsende.

Pølser og Champagne. Så enkelt har de gjort det på Bubble Dogs. Så har de lagt mye i å ha en velassortert Champagnemeny og pølser for en hver smak. Sett av litt god tid, så du får smakt deg gjennom et par-tre av pølsene (og Champagnene).

Maten: Håndverkspølser i brød med alle tenkelige toppinger. Pommes frites og Champagne ved siden av.

Stemningen: Som en gammel Western saloon med høye barkrakker og lange bord som du deler med andre gjester.

Verdt å vite: Det finnes en ”hemmelig” restaurant på bakrommet som heter Kitchen Table, der får du servert en 14-retters meny basert helt på hvilke råvarer som er tilgjengelig den dagen.

$$: Fra NOK 72 for en pølse.

Adresse: 70 Charlotte Street

London W1T 4QG

Tel: +44 20 7637 7770

SHOPPING

Mathallen på Harrod’s

En av de fineste avdelingene i Londons kanskje mest kjente kjøpesenter er mat- og vinavdelingen. Her finner du ferskvarer, konfekt, viner, øl, matkurver, gaver, kaffe, frukt og grønt – alt du kan tenke deg. Og selv om det kanskje ikke er her du gjør middagsinnkjøpene, er det fint å gå for å bli inspirert.

Verdt å vite: Selv om dette er et utsalgssted går det an å spise ved noen av bodene i mathallen, prøv deg på et par østers og et glass Champagne for virkelig å komme i stemning.

$$: NOK 1740 for en flaske Dom Pérignon.

Adresse: 87-135 Brompton Road

London SW1X 7XL

Tel: +44 20 3626 7020

Publisert: 08.04.2016 kl. 10:36
Oppdatert: 01.11.2016 kl. 10:10


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?