Denne pølsa koster 600 kroner

GOURMETPØLSE: Toppet med eksklusiv trøffelsennep er denne pølsa verdens dyreste. Foto: Maille
GOURMETPØLSE: Toppet med eksklusiv trøffelsennep er denne pølsa verdens dyreste. Foto: Maille
Natalie Ngo Granum

Verdens dyreste pølse kommer kun med brød og sennep, og selges fra en pølsevogn.

Vi synes kanskje en baconpølse på norske bensinstasjoner koster skjorta, men en pølse som nå selges i Australia slår de fleste priser vi har sett tidligere. Gourmetpølsa koster 100 australske dollar, altså rundt 600 kroner!

Flere nettaviser som har omtalt pølsa, blant annet Daily Mail, Mashable og The Telegraph, mener dette må være verdens dyreste pølse.

Med tanke på den stive prisen for én pølse skulle en tro at en må dra på en stjernerestaurant for å få en bit av pølsa. Men den selges faktisk fra en food truck under matfestivalen Good Food and Wine i Melbourne i disse dager.

Glem ketsjup, sprøstekt løk og annen topping, her får du kun pølse i brød med en stripe sennep. Det er nemlig sennepsprodusenten Maille som står bak den eksklusive pølsa, som har fått kallenavnet «haute dog».

Selve pølsa er laget av kjøtt fra gress-matet storfe og blir servert i brioche-brød. Det er imidlertid sennepen på toppen som skal være verdt prisen; en sennep laget med svart Perigord-trøffel.

Den svarte trøffelen kommer fra Frankrike, og plukkes i et tidsrom på fem måneder i året mellom oktober og mars, ifølge Fox News.

Unner du deg verdens dyreste pølse, får du dessuten med et ekstra lite glass trøffelsennep.

Prisen ser derimot ikke ut til å skremme festivalgjestene i Melbourne. Til Daily Mail forteller produktansvarlig for Maille, Mark Gluck, at gourmetpølsene har gått som varmt hvetebrød.

Heldigvis kan de som ikke vil bruke 100 dollar på en pølse også få en smakebit av gourmetpølsene til en billigere pris. Pølsevognen selger varianter uten svart trøffelsennep til 25 og 10 dollar.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?