Norges beste hotellfrokost: Scandic Nidelven er tilbake på topp som Norges beste frokosthotell

13. oktober 2017Aktuelt
SEIER: Scandic Nidelven gjenerobret i år frokosttronen i prestisjefylt konkurranse. Foto: Scandic Hotels Norge
SEIER: Scandic Nidelven gjenerobret i år frokosttronen i prestisjefylt konkurranse. Foto: Scandic Hotels Norge
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Hotellet i Trondheim tok torsdag tilbake tittelen som Norges beste frokosthotell i den prestisjefylte konkurransen Twinings Best Breakfast. Det er hotellets ellevte seier på 12 år. 

– Det føles helt fantastisk. Vanvittig bra, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Hotels Norge, til Godt.

Scandic Nidelven hadde holdt tittelen som årets beste frokosthotell i hele ti år på rad, før de i fjor ble slått av Thon Hotel Lofoten, som fikk førsteplassen, og Thon Hotel Rosenkrantz Oslo, som fikk andreplassen.

I år kan Scandic Nidelven smile stort igjen, for nå har de gjenerobret tronen. I en pressemelding fra Scandic Hotels forteller frokostansvarlig på Scandic Nidelven, Øyvind Tiller, at det blant annet er lokale råvarer som har vært avgjørende for årets seier.

– Teamet mitt legger sin ære i å levere Norges beste frokost, 365 dager i året. Vi står opp 04.00 hver morgen for å gi våre gjester en best mulig start på dagen. I dette arbeidet betyr lokale leverandører svært mye for oss. Vi prøver å ta inn så mye lokalmat som mulig. Det er viktig for oss at maten vi serverer har en historie, sier Tiller i pressemeldingen.

Thon Hotel Lofoten hoppet ned ett hakk i år og havnet på andreplassen, mens Thon Hotel Rosenkrantz i Bergen tok tredjeplassen.

Nye satsinger

Malting forteller til Godt at de følte de hadde gjort mye riktig under utdelingen i fjor, og dermed ikke så noen grunn til å skulle «revolusjonere og starte på nytt». I stedet tok de tilbakemeldingene fra juryen på alvor, og gikk tilbake for å se hva de gjorde bra og burde fortsette med, og hva de kan gjøre enda bedre.

– Det er jo sånn at Scandic Nidelven pleier å fornye seg noe hvert år. For eksempel ønsket de i fjor å lage en juice- og smoothiebar, så det var en nyvinning i år, sier Malting til Godt.

I tillegg har det å øke lokalmatutvalget vært et viktig satsingsområde for hotellet. De har blant annet utviklet en egen ost og frokostøl, og laget en bok sammen med lokalmataktørene.

Hotellfrokost-NM

«Twinings Best Breakfast regnes som uoffisielt NM i hotellfrokost. Mer enn 400 norske hoteller vurderes av Haugen-Gruppens konsulenter bestående av kokker og sommelierer, i tillegg til en uavhengig jury.

Kriteriene for å vinne er blant annet kvaliteten på produktene, utvalg, presentasjon, informasjon til gjestene, service, atmosfære, renhold og ryddighet», heter det i pressemeldingen.

Sjekk ut alle vinnerne under:

-----------------

Fylkesvinnerne av Twinings Best Breakfast 2017

Finnmark: Scandic Kirkenes

Troms: Scandic Ishavshotellet

Nordland: Thon Hotel Lofoten

Nord-Trøndelag: Scandic Hell

Sør-Trøndelag: Scandic Nidelven

Møre og Romsdal: Scandic Seilet

Sogn og Fjordane: Scandic Sunnfjord

Hordaland: Scandic Byparken

Rogaland: Scandic Maritim Hotel Haugesund

Oppland: Hafjell Hotel

Hedmark: Scandic Elgstua

Buskerud: Scandic Park Drammen

Telemark: Quality Hotel Skjærgården

Vest-Agder: Dyreparken Hotell

Aust-Agder: Thon Hotel Arendal

Vestfold: Scandic Park Sandefjord

Østfold: Støtvig Hotel
Akershus: Thon Oslo Airport
Oslo: Scandic St. Olavs plass

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Publisert: 13.10.2017 kl. 14:42


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?