Lise Finckenhagens Halloween-desserter
Høstens skumleste fest er rett rundt hjørnet.
Det er takk og lov ikke så ofte, men én dag i året skjer det – dagen da monstre og diverse spøkelser banker på døren. Da er det bare å fylle opp godtebollen og forberede seg mentalt på spindelvev og løstsittende øyeepler.
Halloween og gresskarlykter har blitt en ufravikelig kombinasjon, og selv om gresskarkjøttet ikke umiddelbart fremstår som en gastronomisk opplevelse, så egner det seg faktisk til langt mer enn lyslykter.
Ved varmebehandling som baking eller koking forandrer nemlig smaken (og lukten) karakter og blir både mild og sødmefull, noe som igjen harmonerer spesielt godt med «varme» krydderier som kanel, ingefær, muskat og nellik.
De samme krydderne jeg tilfeldigvis (nåvel) har brukt sammen med kokos i den søte gresskarpaien.
Sjekk også ut den krydrede gresskar-latten som er langt mer smakfull enn avskrekkende.
For søte smådjevler kan jeg dessuten foreslå punsjebolle-flaggermus rullet i sjokoladekjekssmuler, fløtebolle-spøkelser med pasjonsfrukt og lime, og sjokolademousse-grav med spiselig jord.
Ha en søt og forskrekkelig aften!
Publisert: 26.10.2018 kl. 15:07
Oppdatert: 31.10.2018 kl. 13:02
Lag deg en gratis konto