Lag deilig vaffelkake til morsdag

7. februar 2014Aktuelt
VAFFEL-TÅRN: En stabel med vaffel fylt med vaniljekrem og syltetøy er lik fantastisk vaffelkake som mor vil elske. Foto: DetSoteLiv.no
VAFFEL-TÅRN: En stabel med vaffel fylt med vaniljekrem og syltetøy er lik fantastisk vaffelkake som mor vil elske. Foto: DetSoteLiv.no

En vaffelkake med vaniljekrem er enkelt å lage og vil garantert falle i smak når du skal skjemme bort mor på morsdagen. 

Søndag 8. februar er det mødrenes tur til å hylles, og de beste gavene er ofte de som er laget med kjærlighet på kjøkkenet.

Det er få ting som slår lukten av nystekte vafler, og et tårn med vafler fylt med deilig, kremete vaniljefyll er den perfekte oppmerksomheten til moren som har alt.

– Jeg serverer den typisk hjemme til familien eller ved små, uformelle besøk. Som morsdagskake hjemme med familien passer denne vaffelkaken perfekt. Det er en artig måte å lage kake på, og i stedet for å stable noen vaffelplater oppå hverandre kan du enkelt servere den med fyll imellom, sier Kristine Ilstad (41) bak bloggen «Det søte liv» til Godt.

Den bakeglade 41-åringen har gjennom årene testet ut veldig mange forskjellige vaffeloppskrifter – og har delt 79 stykker av dem på bloggen. Hun mener likevel at vafler er en av de enkleste og beste bakverkene.

– Å lage gode vafler er noe de aller fleste får til, og det er lett å lykkes. Det er en smakssak om man liker vaflene sprø eller myke, men det blir ekstra godt med litt kardemomme og vaniljesukker i røren, tipser hun.

Nå deler Kristine hennes klassiske oppskrift på vaffelkake med vaniljefyll, slik at du kan overraske mor med en søt fristelse hun kommer til å elske. Du kan også variere med annet fyll etter smak og hva du har tilgjengelig.

Vaffelkake med vaniljekrem

Dette trenger du:

100 g smør

3 egg

2 ss sukker

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

4 dl melk

3 dl hvetemel

Fyll:

Ca. 3 dl ferdig vaniljekrem (eller lag din egen, via oppskriften vår her)

100 g jordbærsyltetøy

Pynt:

Noen jordbær

Slik gjør du:

1. Smelt og avkjøl smøret. Pisk sammen egg, sukker, vaniljesukker og bakepulver. Pisk inn melk og det avkjølte smøret. Ha så i hvetemel og pisk til du får en glatt deig. La den stå og svelle i 20 minutter.

2. Stek vafler i vaffeljern på middels varme (du får 7-8 vaffelplater, se tips). Bruk litt ekstra smør under stekingen. Avkjøl vaflene på rist.

3. Pisk vaniljekremen lett sammen med en gaffel (ikke for mye, da blir den altfor rennende!). Fyll kaken ved å smøre vaniljekrem på fire av vaffelplatene og dryppe over litt jordbærsyltetøy (jordbærsyltetøy i spruteflaske egner seg ypperlig her!). Legg sammen kaken. Pynt med en liten klatt vaniljekrem og noen friske jordbær. La kaken stå i et par timer før servering.

Tips

Du får 7-8 vaffelplater av denne porsjonen. Bruk de fem fineste til å lage vaffelkaken. De øvrige kan du spare til senere (eller gumle på mens du steker...).

Det kan være lurt å la vaffelkaken stå og feste seg i et par timer før du skjærer i den. Da er det lettere å få pene stykker fordi fyllet får trukket litt inn i vaflene.

Bruk en skarp kniv som du holder loddrett når du forsiktig skjærer kakestykker av vaffelkaken.

Flere oppskrifter til morsdag? Skjem bort mor med en saftig brownies-dessert eller et lekkert kransekake-hjerte fylt med sprø makroner!

Publisert: 07.02.2014 kl. 15:01
Oppdatert: 06.02.2015 kl. 16:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?