Til hovedinnhold

De beste 17. mai-kakene

13. november 2012Aktuelt
Deilig sprø pavlova med vaniljekrem og bær i norske farger. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Alf Børjesson.)
Deilig sprø pavlova med vaniljekrem og bær i norske farger. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Alf Børjesson.)

Vi frister med mange slags kaker i rødt, hvitt og blått til den store dagen.

Du vet hvordan det føles noen ganger, når det er akkurat som om ansiktet ditt er i ferd med å sprekke fordi du smiler så bredt, og du har en varm, nesten rørt følelse inni deg. Det er nesten som om du er på gråten, men ikke fordi du er lei deg eller sint, men fordi du er så glad. Slik føler jeg meg når jeg er skikkelig stolt.

På lørdag er det 17. Mai. På denne dagen føler jeg meg alltid så utrolig stolt. Hele dagen. Bare fordi vi er så veldig flinke til å feire denne dagen.

Jeg syns at Norge har funnet den perfekte måten å feire sin grunnlovsdag på. Det er barnetog. Iskrem. Champagne til frokost. Og alle kler seg i sine aller, aller fineste klær.

Vi tilbringer dagen sammen. Sammen med venner og familie – og sammen med folk vi ikke kjenner. På gaten, sånn helt plutselig, er det som om alle kjenner hverandre. Vi smiler til hverandre. Vi gratulerer hverandre.

På fredag er det 17. mai! Og på 17. mai kan vi spise så mye pølser, iskrem og kaker vi bare vil. Og kakene blir ekstra festfine dersom du kler dem i flaggets farger.

Her får du oppskrift på seks kaker – pyntet i rødt, hvitt og blått.

Hurra for 17. mai!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:52
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?