Bakte frukter

13. november 2012Aktuelt
Du kan gjerne servere de bakte nektarinene med friske bær i tillegg til pisket krem og mynte. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)
Du kan gjerne servere de bakte nektarinene med friske bær i tillegg til pisket krem og mynte. (Foto: Jonas Haarr Friestad.)

Lettvinte og gode juledesserter.

Varmebehandler du frukt blir den søtere og mer intens i smaken.

Bakt frukt er ypperlig vinterdessert, og det tar verken mye tid eller krefter å gjøre i stand.

Epler kan du fylle med mandelfyll og krydre med frisk rosmarin, mens aprikoser passer godt sammen med mandler og mynte.

Nektariner topper du med appelsinsaft og røde bær, pærer marineres med vaniljestang, sitron og stjerneanis og bakes med mørk sjokolade og fiken drysser du bare litt brunt sukker over før du steker dem.

All den bakte frukten blir skikkelig festdessert servert med lettpisket krem eller vaniljeiskrem, skal du skikkelig imponere lager du vaniljeisen selv.

God jul!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:50
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?