Til hovedinnhold

Rød tørsteslukker

13. november 2012Aktuelt
Suppa gjør seg som ren tørstedrikk på terrassen. (Foto: Mari Vold)
Suppa gjør seg som ren tørstedrikk på terrassen. (Foto: Mari Vold)
Mari Vold
AvOle Jacob Hoel, Lars LianogMari Vold

Det er fint når jordbærsesongen er så lang som den har vært i år. Da rekker vi å bruke bærene på flere måter enn den tradisjonelle og nydelige desserten med små variasjoner i tilbehøret. Etter en måned med daglige valg mellom fløte og vaniljeis er vi ennå ikke lei av jordbær, men moden for å gå nye veier.

Nå som det har vært varmt i noen dager, har vi fått behov for å leske oss. Og like mye som kald rabarbrasuppe er vår favoritt-tørstedrikk i juni, og limonade er et sikkerstikk når som helst, er jordbærsuppe en favoritt nå som vi går inn i sensommeren.

Som alltid når det er gode råvarer vi snakker om, er det ikke noen vits i å velge kompliserte løsninger, og absolutt ingen vits i å koke bort smaken og friskheten fra jordbærene.

Smaken i jordbærsuppa blir til mens den står og godgjør seg inne i kjøleskapet. Suppa gjør seg som ren tørstedrikk på terrassen, eller for dem som insisterer på at suppe skal spises med skje: i mer elegante former rundt middagsbordet. I sistnevnte fall kan en bygge ut suppa som dessert med å ha oppi hele skiver av jordbær og/eller god vaniljeis.

Jordbærsuppe

Foto: Mari Vold
Foto: Mari Vold
Mari Vold

Mos hele suppa ved hjelp av stavmikser. (Foto: Mari Vold)

6 porsjoner:

6 dl vann

150 g sukker

0,5 vaniljestang

Skall fra en kvart sitron

2 kurver jordbær

(god vaniljeis)

Ha vann og sukker i en kasserolle. Snitt en halv vaniljestang, ha margen oppi vannet og ta også selve stangen og det gule av skallet fra snippen av en sitron med.

Gi et oppkok og sørg for at sukkeret har løst seg opp i vannet. Trekk til side og la trekke i et kvarters tid.

Ta ut vaniljestangen og sitronskallet. Snitt opp jordbær og ha oppi. Mos hele suppa, hell over i en mugge og sett den i kjøleskapet lenge nok til at den blir skikkelig kald og smaken får satt seg. Gjerne natta over.

Server i glass for forfriskende drikke, eller spis suppa med skje i en bolle. I sistnevnte tilfelle kan en kule god halvtint vaniljeis være veldig godt til. Du kan også spare noen hele jordbær og ha dem hele eller snittet oppi suppa.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?