Til hovedinnhold

Phet phet

13. november 2012Aktuelt
Thai skalldyrssuppe - på hjemmelaget kraft. (Foto: Terje Visnes.)
Thai skalldyrssuppe - på hjemmelaget kraft. (Foto: Terje Visnes.)

Thailandsk middag varmer godt - selv når den ikke er kjempesterk. Prøv en av disse seks gode oppskriftene på thaimat. 

I Thailand blander de matlagingselementer fra mange forskjellige sørøstasiatiske land og fokuserer på tydelige smaker i maten. Thaimat er også kjent for å være sterk, men den trenger ikke å være det. Her får du seks oppskrifter på smakfulle thairetter, som ikke tar pusten fra deg.

Supper er varmende i vinterkulda, og en skikkelig smaksrik thaisuppe med reker og blåskjell er intet unntak, til denne koker du din egen kraft og så smaker du suppen til med ingefær, sitrongress og lime. Eller du kan lage suppe på kylling med hvitløk, galangal og sitrongress som du pynter med raust med koriander og chili og serverer med kokt ris. Kanskje har du lyst til å prøve deg på thailandske vårruller? De tar ikke så lang tid å forberede, men du bør gjøre en innsats for å få tak i autentiske, thailandske ingredienser som thailandsk basilikum, korianderrøtter og gdt rispapir.

Salat kan være et friskt alternativ til middag, lammefileten spiller hovedrollen og den knasende salaten lager du med agurk, grønt eple, bønnespirer og gulrot - server med en dressing med chili og hvitløk. Papayasalat får du servert på alle gatehjørner i Thailand, og den tilberedes gjerne mens du ser på - slik at du selv kan få bestemme hvor mange chilier som skal i salaten. Fiskekakene får et hint av Thailand om du lager dem med kokosmelk, lime og currypaste og du serverer dem med stekte grønnsaker med ris og søt chilisaus.

God middag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:28


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?