Thanksgiving-måltid i «ekspressfart»: Fylt kalkun med søtpotetgrateng og fløtesaus

21. november 2014Aktuelt
SAFTIG: Fylt kalkun servert med søtpotetgrateng og fløtesaus er deilig høstmat. Foto: Sara Johannessen/VG
SAFTIG: Fylt kalkun servert med søtpotetgrateng og fløtesaus er deilig høstmat. Foto: Sara Johannessen/VG

Hvem sier det må ta mange timer å lage kalkun? Lise Finckenhagen viser deg triksene for å trylle fram en nydelig høstmiddag med tre deilige oppskrifter.

Thanksgiving er en viktig festdag med lange tradisjoner i USA. Dagen feires den fjerde torsdagen i november, og det feires i mange flere land enn bare USA.

Ettersom høsttakkefesten har rotet seg litt bort i glemselen skal i hvert fall jeg utvide mitt festdagsregister og markere begivenheten med en saftig kalkun som seg hør og bør. Vi har da all grunn til å vise litt takknemlighet her hjemme også.

Alle som har håndtert en kalkun vet at det krever både god tid og planlegging. Derfor har jeg gått for en ekspress-kalkun med verdens enkleste stuffing bestående av pølsefarse. Ok, litt jobb er det med dette brystet, men en hel kalkun skal da både fylles og vendes og pensles og parteres. Det er da også godt mulig man ikke har tenkt å servere et helt ishockeylag, men er man likevel flere enn fire kan man bare klinke til med to fylte bryst isteden for ett.

Amerikanerne er som kjent ganske så glad i alt som er søtt, også som tilbehør, og søtpotet i en eller annen variant er klassisk tilbehør på festbordet. Søtpotetgratengen jeg har laget er i utgangspunktet ment som en søt siderett til den deilige fuglen, men for å være helt ærlig hadde den passet like godt som dessert- gjerne toppet med en tykk vaniljesaus.

Det er tid for å vise takknemlighet, med mindre man er en kalkun da...

Sjekk ut Lise Finckenhagens deilige Thanksgiving-oppskrifter under:

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Del dine middagsbilder med oss! Merk det med #godtno og legg det ut på Instagram. De beste bildene publiserer vi på forsiden.

Publisert: 21.11.2014 kl. 11:28
Oppdatert: 28.11.2019 kl. 10:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?