Lise Finckenhagens smaksrike middager med kjøttdeig
Asiatisk-inspirert nudler, gresk moussaka eller krydret vegetar-kjøttdeig - her er middagene som redder deg i julerushet.
En pakke kjøttdeig kan fort bli redningen når du står på henda i butikken - og ikke aner hva du skal ha til middag. Ja da, vi har vært der alle sammen, flere ganger til og med. Kanskje tyr du til den samme retten igjen og igjen, men litt variasjon kan jo også være på sin plass.
Skal du bake til jul? Her finner du oppskriften på pepperkaker, kokosmakroner med sjokolade og klikk her for krumkaker.
Hva med en nudelvariant i form av risnudler toppet med en «kylling-kjøttsaus» full av smaker som ingefær, hvitløk og chili blandet med litt oystersauce, sweet chili, soya og sesam? Raskt, enkelt og kjempegodt! Supert når du i tillegg har behov for å renske litt opp i smaksløkene nå i julestria.
En annen rask og spicy løsning er harissa-krydret vegetar-«kjøttdeig» på varme nan-brød, toppet med avokado, smuldret fetaost og friske og søte granateplekjerner. Også denne inviterer til et smaksmessig avbrekk fra julemarsipan og svor. Med vegetar-«kjøttdeig» er den midt i blinken for de som ønsker noen kjøttfrie alternativer.
Og er du en av de (oss) som drømmer om sol og varme, kan litt av lengselen bli stilt gjennom en gresk flørt av en moussaka.
Du trenger bare en pakke kjøttdeig, i en eller annen variant.
Vil heller ha juleinspirasjon? Her finner du oppskriftene på noen av våre juleklassikerne: