Til hovedinnhold

Smuldrepai med fersken og bringebær

6. juni 2013Aktuelt
KOS: Mettes smuldrepai er god og lettvin søndagskos.
KOS: Mettes smuldrepai er god og lettvin søndagskos.
Foto: Foto: Mette Lindgren

Modne fersken og søte bringebær er en fantastisk kombinasjon. Bakt i ovnen med smuldre-deig så har du en dessert made in heaven!

Ukens matblogger
Navn: Mette LindgrenAlder: 49 årYrke: Avdelingsleder reiselivBosted: OsloFavoritt råvare: LøkNår jeg lager mat så roter jeg en del. Men hva gjør vel det når resultatet blir bra. Jeg lukter og smaker på maten hele tiden, det er viktig.Blogg: www.myfoodpassion.net
Ukens matblogger Navn: Mette LindgrenAlder: 49 årYrke: Avdelingsleder reiselivBosted: OsloFavoritt råvare: LøkNår jeg lager mat så roter jeg en del. Men hva gjør vel det når resultatet blir bra. Jeg lukter og smaker på maten hele tiden, det er viktig.Blogg: www.myfoodpassion.net
Foto: Foto: Mikaela Lindgren

Matblogger Mette Lindgren elsker denne smuldrepaien for den er så enkel og rask å slenge sammen. I denne oppskriften brukes en blanding av fersken og bringebær, men du kan lage din egen blanding med rabarbra, epler, bjørnebær eller andre bær hvis du liker det bedre.

- Datteren min serverer den ofte til veninnene når de er på besøk, og jeg lager den stadig til familieselskaper, sier hun til Godt.no.

- Skjær opp fersken, du trenger ikke engang ta av skallet, og legg den med bringebærene i formen, og hell smuldredeigen over, fortsetter hun. Den er helt idiotsikker, men husk å blande smøret godt nok inn alt det tørre, sier hun.

- Jeg har alltid elsket å lage og lese om mat, forteller Lindgren, og med bloggen vil jeg møte andre matelskere og kanskje inspirere, avslutter hun.

Ingredienser

  • 4-5 modne fersken
  • 200 g bringebær
  • 2 1/2 dl hvetemel
  • 2 1/2 dl sukker
  • 2 dl havregryn
  • 1 ts kanel
  • 1 knivsodd malt nellik
  • 110 g margarin, kaldt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader
  • Skjær fersken i tynne båter og behold skallet på. Om du bruker frosne bringebær, tine og la dem renne godt av før du har dem i formen.
  • Bland fersken og bringebær sammen i en ildfast form på 25 x 30 cm.
  • Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Skjær det kalde smøret i mindre biter og smuldre det inn i melblandingen med hendene til det blir små klumper. Dette tar noen minutter.
  • Hell blandingen jevnt over fersken- og bringebærblandingen i den ildfaste formen.
  • Stek på midterste rille i ca 25-30 min.
  • Frukten skal bli saftig og boble, og toppingen skal bli gyllen og sprø.
  • Server varm eller lunken med is eller krem.
SØTT: Skjær opp fersken og bland med bringebær i en ildfast form.
SØTT: Skjær opp fersken og bland med bringebær i en ildfast form.
Foto: Foto: Mette Lindgren
GODT: Legg smuldredeigen over frukten og stek på 180 grader i en knapp halvtime.
GODT: Legg smuldredeigen over frukten og stek på 180 grader i en knapp halvtime.
Foto: Foto: Mette Lindgren

Publisert: 06.06.2013 kl. 11:22
Oppdatert: 06.06.2013 kl. 12:22


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?