Smuldrepai med fersken og bringebær
Modne fersken og søte bringebær er en fantastisk kombinasjon. Bakt i ovnen med smuldre-deig så har du en dessert made in heaven!
Matblogger Mette Lindgren elsker denne smuldrepaien for den er så enkel og rask å slenge sammen. I denne oppskriften brukes en blanding av fersken og bringebær, men du kan lage din egen blanding med rabarbra, epler, bjørnebær eller andre bær hvis du liker det bedre.
- Datteren min serverer den ofte til veninnene når de er på besøk, og jeg lager den stadig til familieselskaper, sier hun til Godt.no.
- Skjær opp fersken, du trenger ikke engang ta av skallet, og legg den med bringebærene i formen, og hell smuldredeigen over, fortsetter hun. Den er helt idiotsikker, men husk å blande smøret godt nok inn alt det tørre, sier hun.
- Jeg har alltid elsket å lage og lese om mat, forteller Lindgren, og med bloggen vil jeg møte andre matelskere og kanskje inspirere, avslutter hun.
Ingredienser
- 4-5 modne fersken
- 200 g bringebær
- 2 1/2 dl hvetemel
- 2 1/2 dl sukker
- 2 dl havregryn
- 1 ts kanel
- 1 knivsodd malt nellik
- 110 g margarin, kaldt
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader
- Skjær fersken i tynne båter og behold skallet på. Om du bruker frosne bringebær, tine og la dem renne godt av før du har dem i formen.
- Bland fersken og bringebær sammen i en ildfast form på 25 x 30 cm.
- Rør sammen de tørre ingrediensene i en bakebolle. Skjær det kalde smøret i mindre biter og smuldre det inn i melblandingen med hendene til det blir små klumper. Dette tar noen minutter.
- Hell blandingen jevnt over fersken- og bringebærblandingen i den ildfaste formen.
- Stek på midterste rille i ca 25-30 min.
- Frukten skal bli saftig og boble, og toppingen skal bli gyllen og sprø.
- Server varm eller lunken med is eller krem.
Publisert: 06.06.2013 kl. 11:22
Oppdatert: 06.06.2013 kl. 12:22
Lag deg en gratis konto