«Snillegucci» tipser: Dette er kjøkkenredskapene du bør ha som student

MANGE TIPS: Kristiane Aateigen har lenge spesialisert seg på gode hverdagstips. FOTO: Privat
MANGE TIPS: Kristiane Aateigen har lenge spesialisert seg på gode hverdagstips. FOTO: Privat
Melina Pambou Sundfør
Melina Pambou Sundfør

Skolestart er like rundt hjørnet, mange har flyttet for seg selv og skal for første gang handle inn til hjemmet, men hva bør man egentlig kjøpe? «Snillegucci» gir deg sine beste tips.

Å flytte for seg selv er ingen enkel sak. Mye skal kjøpes inn og det hele kan nok føles overveldende.

Som en hjelpende hånd på veien, har Godt snakket med Kristiane Aateigen, personen bak Instagram-profilen, «@SnilleGucci».

I løpet av de siste årene har hun bygget opp en hjelpsom profil med tips, triks og produkter som kan bidra til å gjøre hverdagen enklere.

På kjøkkenet har hun noen selverklærte favoritter, som hun mener også studenter bør ha.

– Studenter spiser mye brødmat, og for å få utnyttet hele brødet selv når det ikke er ferskt er det lurt å ha en billig brødrister, sier Aateigen.

Det er også to andre ting «Snillegucci» mener er ekstremt viktig.

– Vannkoker, det er et must i alle husholdninger. Varmt vann på et par sekunder er så nyttig og kan brukes til mat og drikke, rengjøring, dampbad når man er syk og så videre, forteller hun og legger til:

– Oppbevaringsbokser til mat er også et must, og jeg anbefaler å kjøpe flere av de samme boksene i to-tre forskjellige størrelser så de kan stables fint. I stedet for å ha 12 ulike bokser som må stables som Tetris.

Som student vil man gjerne være så sparsommelig som mulig. Men det er enkelte ting Aateigen mener det er viktig å investere litt ekstra i.

– Legg et par hundrelapper i en smoothiemaskin. Frosne bær er så billig og smoothie kan være en sunn og god dessert når man får søtsug.

Når vannkoker og brødrister er på plass, er det de litt skarpere gjenstandene som står for tur.

– Invester i en god brødkniv. I tillegg synes jeg alle kjøkken burde ha minst en Victorinox bordkniv. Den skjærer enkelt gjennom hva som helst. Fantastisk til matlaging, gjør det å skjære tomater til en fryd, forteller «Snillegucci».

Artikkelen fortsetter under bildet.

GOD BRØDKNIV: Aateigen mener det er viktig med en god brødkniv på studenkjøkkenet. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/VG
GOD BRØDKNIV: Aateigen mener det er viktig med en god brødkniv på studenkjøkkenet. Foto: Espen Sjølingstad Hoen/VG

Det er ingen tvil om at det er mye man skal tenke på, og Aateigen mener det er lurt å ha i bakhodet at en kjøper noe man er glad i.

– Sørg for å ha litt ålreite kjøkkenredskaper som du gleder deg til å bruke. Man lager tross alt mat nesten hver dag så det er greit å investere i noe man er glad i. Personlig har jeg to stekespader og to visper i tilfelle den ene er skitten, sier hun.

Så sist, men ikke minst, er det viktig å investere i en god panne.

– Invester i en god panne og behandle den riktig. Ikke stek på høyeste varme, jeg pleier ofte å holde meg på syv av ni, og vask for hånd med mindre det står at den kan vaskes i maskin. Jeg bruker faktisk en fra Ikea som kan vaskes i maskin, det er veldig praktisk, forklarer Aateigen.

Men selv om det hele kan virke overveldende, har «Snillegucci» også noen andre gode tips på lur.

– Det er veldig ofte ekstremt gode kampanjer på butikker som Kitchn og Tilbords. Det selges også veldig mye nytt eller lite brukt til kjøkken på gjenbrukssider, spesielt elektriske artikler. Spør også familie og venner om de har noe ekstra å donere, jeg har fått masse av moren min som har vært litt for ivrig på shopping, avslutter hun.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?