Utfordrer lader opp til julebrussaft-konkurranse: – Har klinket til

11. oktober 2021Aktuelt
Den nye julebrussaften kommer i to farger.
Den nye julebrussaften kommer i to farger.
Foto: Lerum

Den store salgsvinneren fra førjulstiden i fjor, får ikke bare én men to nye konkurrenter.

I fjor ble det god kok da Fun Light lanserte julebrussaft. Saften kom i butikkhyllene i oktober, og allerede i midten av november var lageret tomt. 80.000 flasker ble solgt, og grunnet populariteten så flere sitt snitt til å selge saftflaskene på Finn.

Nå hiver Lerum seg på brussaft-festen, og lanserer to typer julebrussaft: En rød og en brun variant i den sukkerfri serien Zer-oh.

– Det er jo snart jul, og så hadde vår konkurrent en julebrussaft i fjor som mange syntes var spennende. Etter en sterk oppfordring fra forbrukerne og butikkene om at vi også måtte melde oss på, har vi kommet med en rød og en brun variant, så vi var sikre på at vi har dekket hele Norge, sier Ronny Solvik, markedssjef i Lerum til Godt.

Hos Orkla, som står bak fjorårets saftsuksess frykter de ikke konkurransen fra nykommeren nevneverdig.

– Fun Light julebrussaft slo godt an i fjor og at det nå kommer andre varianter på markedet tenker vi er helt naturlig, sier Elisabeth Aandstad Ekheim, kommunikasjonsdirektør i Orkla Norge.

Hun sier de i år «satser på» at det er nok av deres julebrussaft til alle som vil ha ved å produsere syv ganger så mye julebrussaft som i fjor.

TOMME HYLLER: Julebrussaften ble utsolgt allerede i november.
TOMME HYLLER: Julebrussaften ble utsolgt allerede i november.
Foto: VG

– Klinket til

Saftene har - som julebrusene - litt forskjellig smak. Det er en kjent sak at er det noe som setter store følelser i sving i førjulstiden er selvsagt fargen på julebrusen. Skal den være rød eller skal den være gyllen, noen steder brun? Det er kanskje smaken som teller, men selvsagt spiller også lokalpatriotisme inn.

Den røde saften til Lerum vil ha mer hint av bringebær, mens den brune heller mer mot fruktsjampanje. Men begge med et «touch» av julesmak, ifølge produsenten.

– Fun Light ble utsolgt ganske fort i fjor, hvor mye skal dere produsere?

– Det er alltid vanskelig med sesongprodukter, men siden tilbakemeldingen fra butikkene har vært formidabel, har vi klinket til og produsert cirka 300.000 liter av begge variantene.

Og siden dette er en saft – betyr det at den skal drikkes «flatt»? Det bestemmer du helt selv, ifølge markedssjefen.

– Personlig må jeg si at jeg synes det helst skal være bobler for at jeg skal føle at det er ekte julebrus. Men folk er nok litt delt. Noen foretrekker den uten bobler. Men det fine med saft er jo at du kan bestemme både styrke og hvor mye bobler du skal ha, helt selv.

Lerums julebrusvariant er å finne noen steder allerede, men skal kjøres ut i alle butikkene denne uken. Også Fun Light julebrussaft skal være på plass i noen butikker allerede, ifølge Orkla.

Noen forsvinner

Det er ikke lenger bare klementiner, julebrus, juleøl og julekaffe som sier oss at høytiden er på vei i matbutikkene.

Stadig flere juleprodukter og juleversjoner av allerede eksisterende matvarer har blitt en gjenganger de siste årene – som julebrunost, juleyoghurt og julepotetgull.

Noen av alle juleprodukt-lanseringene opplever kanskje ikke like stor suksess som julebrussaften.

For et par år siden kom også julebrus-is fra Hennig-Olsen is på markedet, men den er ikke lenger å finne i isdiskene.

Publisert: 11.10.2021 kl. 12:03
Oppdatert: 11.10.2021 kl. 12:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?