Til hovedinnhold

Dropper plastleker for godt

29. mars 2022Aktuelt
SLUTT: Burger King gjør permanente endringer i barnemenyen.
SLUTT: Burger King gjør permanente endringer i barnemenyen.
PHIL NOBLE / Reuters
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

Fastfoodkjeden Burger King fjerner plastleker fra menyen.

Allerede i 2019 skrev E24 om to britiske skoleelever som startet en underskriftskampanje for å fjerne plastlekene man får med barnemenyene på McDonalds og Burger King.

Burger King i Storbritannia og flere andre land droppet plastlekene allerede da – nå gjør også Burger King i Norge alvor av initiativet. Fra og med i dag erstattes plastleker med små bøker skrevet av skandinaviske forfattere.

– Burger King i Sverige og Danmark byttet ut plastleker med bøker i fjor, og nå er det Norge som står for tur. Også Burger King i Frankrike har gjort denne endringen, sier Olav Bæverfjord, sjef i Burger King Norge til Godt.

Olav Bæverfjord i Burger King Norge.
Olav Bæverfjord i Burger King Norge.
Burger King

Vil kutte engangsplast

Bøkene i de norske restaurantene skal være produsert i Europa og med svanemerket produksjon, kommer det frem i en pressemelding.

Dette skal være et permanent initiativ for å redusere plastforbruk ved Burger Kings restauranter

– Vår erfaring er at plastleker ofte brukes noen få ganger før de kastes. Vi håper og tror at de nye bøkene varer lenger, og er veldig glad for å lansere disse bøkene i Norge, sier Bæverfjord.

Kjeden håper videre å inspirere til leselyst for barn.

Også hos en av Burger Kings hovedkonkurrenter, fastfoodkjeden McDonalds, har bøker og annet vært brukt som alternativ til plastleker i deres ikoniske Happy Meals.

– Vi anerkjenner at noen kanskje ikke vil ha en plastleke i sin Happy Meal, men vi vet også at disse gavene er en kilde til moro for mange familier og barn, sa McDonalds-sjef i Storbritannia, Paul Pimroy, til CNN i 2019.

I fjor høst kunngjorde McDonald’s en ambisjon om å tilby mer bærekraftige Happy Meal-leker globalt innen utgangen av 2025, ifølge kommunikasjonssjef i McDonalds Norge, Veronica Skagestad.

– Vi har i dag ingen rene plastleker av jomfruplast i vårt sortiment i Norge, og har de seneste årene gått over til leker laget av plysj, papp og resirkulerte materialer. Vi er ikke i mål med våre ambisjoner, sier Skagestad til Godt.

Å droppe engangsplast er et grep flere store aktører gjør for å være snillere mot miljøet. Sommeren i fjor ble ulike typer engangsplast forbudt i EU.

Publisert: 29.03.2022 kl. 14:15
Oppdatert: 29.03.2022 kl. 14:33


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?