Slik renser du granateple
Unngå søl, sprut og kaos på kjøkkenet når du skal rense granateple, ved hjelp av denne enkle teknikken.
Scenario: Du skal lage en deilig rett med granateplekjerner. Men så skal kjernene ut av skallet, og gleden tar fort nok slutt.
Du deler granateplet i to, og begynner å hamre og skrape ut frøene. Den røde fruktsaften spruter opp etter kjøkkenbenken, veggene og klærne. Dager etterpå kan du fortsatt finne spor etter jobben som fant sted for at du skulle få nyte de små rubinene.
Vi er her for å fortelle at det «inte behöver å vara på detta viset». Under har vi laget en guide for å forklare deg hvordan du kan rense et granateple – nesten uten søl.
Kutt av toppen
Start med å skjære snitt som er et par millimeter dype rundt stilken, og vreng stilken av. Dermed kan du se de hvite skilleveggene mellom kjernene.
Lag snitt
Lag snitt ned langs siden parallelt med de hvite skilleveggene. Du trenger kun å kutte et par millimeter ned i skallet.
Lag båter
Dra granateple-«båtene» forsiktig fra hverandre.
Bolle med vann
Fyll en stor bolle med vann, og rens granateplet oppi bollen – under vann – ved å forsiktig brekke kjernene fra hverandre med fingrene. Dermed unngår du at all fruktsaften spruter overalt (nesten). Det er for øvrig også smart å unngå å bruke hvit skjorte som undertegnede.
I tillegg flyter de hvite skilleveggene, som ikke er noe gode å spise, til overflaten. Dermed kan de enkelt fjernes, mens kjernene blir liggende på bunnen av bollen. Rør litt rundt, slik at alt det hvite viser seg og kan plukkes ut.
Hell av vannet
Sil av vannet i et dørslag, plukk ut siste rest av hvite biter. Og voilà – en skål full av granateplekjerner.
Og et relativt rent kjøkken (ja, granateplet ble renset så langt unna spruten).
Publisert: 26.04.2022 kl. 15:34
Oppdatert: 27.04.2022 kl. 14:35
Lag deg en gratis konto