Stephen King skremmer med middagstips: – Overraskende smart!

«MUMIELAKS»: Kan laks pakket inn i tørkepapir etter tre minutter i mikroen faktisk fungere som en middag? Det mener i hvert fall stjerneforfatter King.
«MUMIELAKS»: Kan laks pakket inn i tørkepapir etter tre minutter i mikroen faktisk fungere som en middag? Det mener i hvert fall stjerneforfatter King.
Foto: Godt

Forfatteren bak storslagere som «It» og «The Shining» har nå kommet med den kulinariske oppfølgeren «Laks i tørkepapir i mikrobølgeovnen». Vi måtte selvsagt teste.

Internettet koker etter at årets mest overraskende oppskriftsleverandør har delt at han lager laks pakket i tørkepapir i mikroen til middag. Mannen bak det hele er ingen ringere enn Stephen King.

Med karakterer som klovnen Pennywise og en øksesvingende Jack Torrance under beltet, er ikke forfatteren fremmed for å fremkalle intens frykt hos fansen sin.

Nå er det noe helt annet enn litteratur og film som får folk til å skjelve av frykt – et middagstips.

For noen dager siden delte nemlig skrekk-kongen følgende på Twitter:

Altså: «Middag: Kjøp en fin laksefilet på matbutikken, ikke for stor. Putt litt olivenolje og sitronsaft på den. Pakk den inn i fuktig tørkepapir. Kjør den hardt i mikrobølgeovnen i rundt 3 minutter. Spis den. Legg kanskje til en salat.»

Stephen King (her i 2006) blir av mange ansett som verdens største skrekk-forfatter, og har blant annet skrevet «It» og «The Shining».
Stephen King (her i 2006) blir av mange ansett som verdens største skrekk-forfatter, og har blant annet skrevet «It» og «The Shining».
Foto: Joel Ryan / Pa Photos

Sist en kjendis delte sitt «laks i mikro-tips» gikk det ikke upåaktet hen. Superkokk David Chang fikk skikkelig kjeft da han delte hvordan han tilbereder et stykke frossen laks i mikroen.

Reaksjonene har ikke latt vente på seg nå heller, og alt fra «classy» nettsider som The Cut til hypertabloide NYPost har skrevet om den «skremmende» oppskriften.

På Twitter har det også kokt – eller skal vi kanskje si «mikrobølget». En skriver blant annet: «Ikke engang en klype salt! Du er virkelig en fantastisk skrekkskribent.»

En annen har kort og godt slått fast at denne mikrolaksen er Kings «skumleste arbeid hittil».

King svarte at folk ikke måtte dømme oppskriften før de hadde prøvd den. Så selvfølgelig måtte vi i Godt gjøre nettopp det.

Vi gjorde som King sa, gikk på den lokale matbutikken og kjøpte et klassisk stykke vakuumpakket laks av den rimelige sorten.

Vi skal innrømme vi var særs skeptiske, hvordan ville mikroen se ut i etterkant? Og ikke minst, hva med fisken?

Som vår matjournalist-kollega i Buzzfeed, som også har testet trikset, kunne vi ikke unngå å salte og pepre fiske godt før vi ga en real skvis med sitron og la på noen skiver på toppen. Deretter helte vi raust på med olivenolje før fisken ble sirlig pakket inn i fuktet tørkepapir (av typen Torky, om du skulle lure).

Foto: Godt

Deretter bar det inn i mikroen på full guffe i 3 minutter.

Etter at cirka halve tiden har gått starter en spraking og knitring som gjør oss ganske nervøse. Skulle vi våge å holde tiden ut eller bare si stopp nå?

Vi knep øynene sammen og håpte på det beste.

I det vi åpner mikrodøren slår en liten dampsky mot oss. Papiret løftes forsiktig av og laksen åpenbarer seg. Fuktig og – den flaker seg akkurat som den skal! Dette er overraskende smart. Ikke at vi hadde egentlig tvilt på noe annet fra King, men så var det nå en gang dette med alle mattips man plukker opp der ute ikke alltid er like gode.

Vi tar en smak, og jommen sa vi smør; Det smaker silkemykt og langt fra tørt, og vår første tanke er; nå mangler bare den syrlige agurksalaten og en klatt rømme! Resultatet er ihvertfall ikke skremmende.

Foto: Godt

Det er kanskje ikke den mest smaksrike lakseretten, men den er mild og god – og kanskje hakket for gjennomstekt. Her må nok den enkelte bare prøve seg frem noen ganger for å finne perfekt timing for sin mikro.

Det beste av alt; nesten ingen lukt og ikke noe søl i mikroovnen. Og ikke minst, du har en sunn middag på cirka 5 minutter (pluss tiden det tar deg å hive sammen en salat). Du skal ikke se bort fra at vi prøver det igjen!

Foto: Godt

Sverger du heller til den klassiske ovnsbakte varianten – eller mangler mikro – så finner du oppskriften på det under her:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?