Det beste jeg vet med Jan Vardøen

25. januar 2019Aktuelt
STOR SUKSESS: Jan Vardøen står bak flere av Oslos mest kjente restauranter. Foto: Frode Hansen/VG
STOR SUKSESS: Jan Vardøen står bak flere av Oslos mest kjente restauranter. Foto: Frode Hansen/VG
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Restauranteier Jan Vardøen (56) synes hvitløkspresser er unødvendig oppvask, og nekter å spise norsk laks.

FAKTA
Født: 29. juli 1962
Fra: Norge/Storbritannia
Bor: På Nesodden
Jobb: Restauranteier, kokebokforfatter med mer.
Foto: Jørgen Braastad/VG
FAKTA Født: 29. juli 1962 Fra: Norge/Storbritannia Bor: På Nesodden Jobb: Restauranteier, kokebokforfatter med mer. Foto: Jørgen Braastad/VG

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet vinner av kokke-EM Christian André Pettersen og den anerkjente bartenderen Jørgen Dons. Denne gangen har vi snakket med restauranteier Jan Vardøen, som står bak flere av Oslos mest populære spise- og drikkesteder, som Villa Paradiso, The Nighthawk Diner og Aku Aku.

Hva er din favorittfrokost?

Nå spiser jeg ikke så mye frokost. Men det er nok rugknekkebrød med cottage cheese og tunfisk med jalapeños.

Hva med favorittmiddag?

Favorittmiddag er… Si det. Det er så mange. La oss si det er lammeskank med rotmos.

Og dessert?

Jeg spiser nesten ikke dessert, så det blir nok et utvalg av oster med dessertvin.

Hva er det beste godteriet du kan få?

Et glass vellagret portvin.

Hva er det aller beste du kan få servert?

To dusin østers og en halvliter Guinness.

Hva foretrekker du å servere selv?

Langstekte daube av villsvin for eksempel.

Hva er favorittingrediensen din?

Sort pepper.

Er det en sesong du liker bedre enn andre?

Når det gjelder mat, så liker jeg norsk vintermat. Men jeg hater klimaet, at det er så mørkt og kaldt. Norsk mat er best om vinteren.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Stilton ost.

Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

En stor og god kokkekniv.

Hvilket redskap trenger man ikke på kjøkkenet?

Hvitløkspresser. Det blir bare oppvask av det.

Hva hører du på når du lager mat?

Stort sett reggae, rock steady og ska.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Sikkert fish and chips.

Hvor vil du helst reise?

Akkurat nå, hvor som helst med sol. Men, nei, Provence, akkurat nå.

Hva spiser du når du er alene hjemme?

Jeg spiser helst, ehm, fiskepinner med remulade.

Hvor og hva går du helst ut og spiser?

Jeg er veldig glad i gatemat. Nei, det beste er italiensk porchetta med et plastglass dårlig rødvin på markedet i Italia.

Hva spiser du aldri?

Norsk laks. Den er full av gift og ødelegger miljøet vårt.

I en kommentar til Godt skriver kommunikasjonsrådgiver i Norges sjømatråd, Dag Sørli, følgende:

«Norsk havbruksnæring produserer mat etter strenge krav fra norske myndigheter. Dette gjelder både til produktet laks og til næringsdrift. Vi har full tillit til havbruksnæringen og til myndighetenes regelverk som er med på å trygge både miljøet og forbrukerne».

Publisert: 25.01.2019 kl. 16:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?