Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Tingene du kan trenge når hverdagen kaller

11. august 2021Aktuelt

Matbokser, drikkeflasker og ikke minst - en god kaffekopp. Det er mye som skal være på plass når hverdagen igjen er her. Her er våre favoritter.

Sommeren er over og flere av oss må omstille seg til den såkalte hverdagen igjen. Kanskje er det jobben eller skolen du skal tilbake til, hvis ikke du starter høsten med helt blanke ark - i ny jobb eller på nytt studie.

Uansett er det alltid artig å ha noe nytt utstyr i sekken på denne tiden av året, og hva er vel bedre enn ting som utgjør en langvarig nytte?

Drikkeflasker og termokopper

Hvordan har vi egentlig klart oss uten termoflasker halve livet, det forstår ikke vi.

Først de siste årene har det blitt en greie å ha vann i disse - og det er jo genialt! Kaldt vann hele dagen, uten å måtte helle ut og fylle på nytt hele tiden.

En god termokopp er også smart å ha, så kan du brygge kaffen hjemme eller ta den med deg til din nærmeste favoritt-brenner.

Foto: Produsentene

Termo-lykke

Termoflasken fra Scanpan er den perfekte følgesvenn i en aktiv hverdag, enten du skal en tur på treningssenteret eller bare er på farten. Den er laget i rustfritt stål og har en skrukork som hindrer lekkasje. Flasken holder drikken kald i opptil 24 timer og varm i 12 timer. I tillegg finnes flaskene i 20 forskjellige farger, så da kan de matche deg i enhver anledning.

Foto: Produsentene

Ekstra kaldt

Flaskene fra Swell er laget for å holde drikken enda kaldere, eller varmere, enn standard termoflasker. 500 ml-flasken skal vissnok holde drikken kaldt i 36 timer og varmt i 18.

Vi har ihvertfall klart å holde oss med iskaldt vann gjennom hele dagen selv på de varmeste stranddagene.

Foto: Produsentene

Litt lettere

Om du synes termoflaskene av og til blir i tyngste laget å dra rundt på, så er flaskene fra Klean kanteen nå vel trygt å regne som en klassiker. Helt plastfri er denne varianten med bambuskork.

Super å ha på skrivepulten gjennom arbeidsdagen, og det er noe med vann i stålflaske, det smaker rett og slett litt bedre enn fra plast.

Foto: Produsentene

Med bærereim

Vi kommer ikke utenom en termokopp til teen, kaffen eller kakaoen. Enklere er det i hvert fall ikke å ha god og nytraktet drikke så lenge som mulig på morgenen - om det er på toget, bussen, t-banen, i bilen på vei til skolen/jobben eller i den første «litt» seige undervisningstimen du skal nyte den!

Denne fra Eva Solo er utrolig kjekk - da den også har en bærereim! I tillegg har vi aldri opplevd at den lekker!

Foto: Produsentene

Rent design

Etter å ha slått opp med Hario sin Uschi-kopp, fordi vi utsetter oss for en daglig risiko for søl i veska (og hvem har vel hendene frie til å holde den rett hele veien til jobb), er vi veldig klare for å gå høsten i møtet med en kopp fra japanske Kinto. Den skal visstnok holde kaffen varm opp mot seks timer (eller drikke kaldt like lenge). Og har ingen knapper eller unødvendige forstyrrende elementer.

Foto: Produsentene

Resirkulert

Om enn ikke termo, men en ta-med-kopp, som er laget av resirkulerte materialer. En Huskee-kopp er lett og gode å holde i hånden, den holder kaffen lengre varm enn en engangskopp – og du sparer miljøet for en kopp og et lokk fra den lokale brenner’n. Ganske elegant å se på, er den også!

Sjekk prisen hos Ild og bønner

Til matpakken

Det er på tide med matpakkesmøringen igjen. Her er noen gode tips til hva du kan pakke det i.

Foto: Produsentene

Klassiker

Matboksene fra Sistema er bunnsolide, og tåler maaaange runder i oppvaskmaskinen. Rominndelingen i denne nærmer seg også perfeksjon, god plass til brødskriver eller en salat, samt to gode rom til snacks, grønnsaksstaver, og en ekstra boks til dressing, dipp eller yogurt. Nå kommer boksene endelig også i resirkulert plast.

Foto: Produsentene

Stilig stål

Stålmatbokser har blitt testet ut her i heimen, uten å være en total suksess. De er foreløpig for flate, og romdelerne for dårlige. Og ikke minst, du kan ikke bevege deg uten å høres som et skrangleorkester på vei til skole eller jobb. Men denne fra danske Kongens sløjd gjør oss villige til å prøve igjen. Og er så fin at både voksne og barn i familien nok vil bruke den.

Foto: Produsentene

Til varmmat

Om du skal ha med deg noe varmt til lunsj eller unne barna en varmlunsj på skolen, så er disse mattermosene helt ypperlige. Kommer med skje og rommer akkurat passe mengde til en lunsj.

Foto: Produsentene

Til yoghurten

Eller kanskje du skal ha med deg yoghurt eller en god smoothie? Da gjør denne boksen susen! Den holder maten kjølig i 11 timer. I tillegg har den et fint design!

Foto: Produsentene

Voks

Bivokspapir har blitt veldig populært i det siste, og er et godt alternativ til matboksen. Bivoks er naturlig antibakterielt, og kan gjenbrukes opptil 100 ganger! I tillegg har de ofte et utrolig lekkert design.

Det får også et pluss i boken for at det tar mindre plass i sekken eller vesken etter man har spist opp maten, enn en matboks.

Kopper og krus

Av og til er det også bare fint å ha en kopp stående i skapet, som bare er din! Enten det er på hjemmekontoret eller at du igjen markerer territoriet på jobben.

Foto: Produsentene

Smiiiiil

Vi trenger alle en smilefjes-kopp i livet vårt, mener vi. For hvem blir ikke hakket blidere av å se på den. Vi har lenge siklet på en litt for dyr håndmalt variant fra USA, men tar gjerne til takke med denne fra Etsy. Men er du heldig får du fingrene i en av mange vintage-varianter som finnes der ute, som denne, som er enda finere og trolig mer «eksklusiv» !

Cirka 200 kroner, inkludert frakt, her!

Foto: Produsentene

Passe stor

Vi er trolig ikke alene om å ha økt kaffeforbruket igjen etter ferien. Disse koppene er litt mindre enn gjennomsnittskoppen, men akkurat passe stor til at du ikke heller i deg alt for mange liter i løpet av dagen og samtidig rekker drikke opp mens den fortsatt er varm. Og kommer i flere nydelige farger.

Foto: Produsentene

Grønn

Denne koppen har et beroligende og naturinspirert design fra Götefors Porslin, som produserer produkter med høy kvalitet.

Mønsteret på akkurat denne koppen er det den prisbelønte svenske designeren Emma von Brömssen som står bak.

Foto: Produsentene

Norsk design

Porselenskoppene fra Ment er enkle og utrolig fine å se på! Designet er faktisk også norsk, og koppene blir laget i Fåberg i Lillehammer.

Publisert: 11.08.2021 kl. 15:58
Oppdatert: 14.09.2022 kl. 10:31


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?