Jack Daniel's og en hundeleke på bordet i amerikansk høyesterett

22. november 2022Aktuelt
I STRID: Hundeleken Bad Spaniels og whiskeyprodusenten Jack Daniel’s.
I STRID: Hundeleken Bad Spaniels og whiskeyprodusenten Jack Daniel’s.
Foto: Jessica Gresko / AP
NTB
NTB

Høyesterett i Washington har sagt ja til å behandle en sak som har fått whiskeyprodusenten Jack Daniel's til å glefse fra seg.

Årsaken er hundeleken Bad Spaniels. Den er ment som en spøk, men destillatøren fra Tennessee ler ikke. Leken ser ut som en Jack Daniel's-flaske, men er en parodisk etterligning.

Mens originalen har ordene «Old No. 7 brand» og «Tennessee Sour Mash Whiskey» på etiketten, har etterligningen blant annet teksten «The Old No. 2 on Your Tennessee Carpet».

Advokatene til produsenten av leketøyet, VIP Products, har sagt til retten at de mener at Jack Daniel's ikke tåler en spøk. Destillatørens advokat Lisa Blatt sa på sin side at produktet forvirrer forbrukerne ved å dra nytte av Jack Daniel's hardt opparbeidede gode navn og rykte.

Bad Spaniels er en del av en serie med VIP-leker kalt Silly Squeakers, som etterligner brennevin, øl, vin og brusflasker. De inkluderer Mountain Drool (Mountain Dew) og Heini Sniff'n (Heineken). I 2008 stoppet en domstol selskapet fra å selge Budweiser-etterligningen ButtWiper.

Saken kommer opp for i 2023 med en forventet avgjørelse før retten tar sommerferie.

Publisert: 22.11.2022 kl. 07:16
Oppdatert: 22.11.2022 kl. 09:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?