Til hovedinnhold

Hjemmetid gir bakeboom: Her er Godts mest populære oppskrifter

25. mars 2020Aktuelt
BLI EN BAKEMESTER: Med mye tid hjemme, er det bare å sette i gang med bakingen. Nederst i artikkelen finner du Godts mest poulære oppskrifter akkurat nå. Dette er «Verdens beste kanelboller» av bakebloger Kristine Ilstad. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
BLI EN BAKEMESTER: Med mye tid hjemme, er det bare å sette i gang med bakingen. Nederst i artikkelen finner du Godts mest poulære oppskrifter akkurat nå. Dette er «Verdens beste kanelboller» av bakebloger Kristine Ilstad. Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Melsalget har tatt helt av den siste uken, mange har hamstret. Men nå bakes det brød og boller som aldri før.

En kjapp titt på Google Trends, som viser hva vi søker på, sier oss at vi ikke er alene om å google oppskrifter på bakst om dagen. Søk på kanelboller, boller, pannekaker og brød har fått en kraftig oppsving den siste uken. Det har vi også merket på trafikken hos oss på Godt. Og det er jo helt forståelig. Ikke bare trenger vi noe å gjøre i disse dagene hjemme, vi har kanskje litt mer tid til overs enn ellers. Og så er det jo ikke til å legge skjul på: Det er også fristende å kose seg litt ekstra nå.

Ikke bare her til lands har bakegleden blitt vekket i disse unntaksdagene. Emneknaggen #distractibaking, har blitt en gjenganger på sosiale medier de siste dagene, på godt norsk «distraksjonsbaking». Og før helgen sendte New York Times cooking ut en lang liste med oppskrifter for alle som driver med nettopp det.

Doblet salg

Da regjeringen torsdag 12. mars trappet opp smitteverntiltakene, dro svært mange til butikkene for å sikre seg varer. Mel og gjær var blant tingene som forsvant fra hyllene.

– I mars måned i år har vi doblet salget sammenlignet med mars måned i fjor. Det er ganske voldsomt, sier Jan Tvinnereim, salgs- og markedsdirektør i Norgesmøllene til Godt.

Han forteller at to kilos hvetemel-forpakningen har vært spesielt populære, men at folk også har tømt hyllene for meltyper de vanligvis ikke selger like mye av.

– Jeg så med egne øyne på torsdag og fredag for ti dager siden at alt mel var borte i butikkene, og absolutt alle meltyper. Nå ser vi heldigvis også at folk er interessert i å vite hvordan de skal bruke disse litt uvante meltypene, både på våre hjemmesider og i Facebook-grupper om baking.

På hjemmekontor

Også hos Lantmännen Cerealia AS, som blant annet selger Regal-melet som vi finner i norske butikkhyller, har de merket en kraftig økning i etterspørselen av melprodukter.

– De første dagene med hamstring som medførte tomme butikkhyller skapte et sug i hele verdikjeden som vi ikke har opplevd tidligere. Etterspørselen har nå roet seg noe ned, men salget av mel til butikk er fortsatt høyt, sier Øyvind Westberg Carlsen, salgs- og markedsdirektør i Lantmännen Cerealia AS til Godt, og legger til:

– Med store deler av befolkningen på hjemmekontor der alle måltider nå spises hjemme, ser vi at forbruket av mel fortsatt er høyt, noe som kan tyde på at interessen for å bake hjemme er økende.

Bakeblogger og Godts bidragsyter Kristine Ilstad sier at også hun opplever at flere nå er bakeinteressert.

– Jeg opplever veldig stor økning i trafikk på Det søte liv! Det er tydelig at folk er mer hjemme og at mange flere baker, forteller Ilstad.

Hun legger til at hun opplever at folk baker mye forskjellig.

– Men det er spesielt stort fokus på boller og annen gjærbakst, også brød, rundstykker og fylte horn. Og av kaker går det mye i muffins, formkaker, brownies og kladdkaker og litt enkle varianter av fylte kaker, sier hun.

Går ikke tom

Tvinnereim hos Mølleren understreker at til tross for rekordsalget, er det ingen fare for at de går tom for mel, så bakefesten kan trygt fortsette.

– Det kommer ikke til å bli mangel på varer, det er det ingen fare for. Men når etterspørselen steg så fort som den gjorde, ble det umulig å øke farten på leveransene like fort. Når enkelte butikker opplevde å selge 15 ganger så mye mel på de mest ekstreme dagene, da blir det hull i verdikjeden, sier han og forteller at de nå har tre skrift med ansatte for å ta unna for den store etterspørselen.

Han gleder seg over å høre at mange nå baker, og har en oppfordring å komme med:

– Kjøp kun det du trenger neste gang du handler. Når folk hamstrer så finner ikke andre det de er ute etter på sin handletur, sier han og legger til at det nå skal være fylt på med de fleste meltyper i butikkene.

Her er Godts fem mest populære bakeoppskrifter for øyeblikket:

Publisert: 25.03.2020 kl. 12:40
Oppdatert: 25.03.2020 kl. 13:01


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?