Til hovedinnhold

Lise Finckenhagens grillmat: Tre enkle og smaksrike grillspyd

22. mai 2020Aktuelt
HURTIG PÅ GRILLEN: Finn et spyd og tre det på - enten du velger grønnsaksspyd eller kyllingspyd.
HURTIG PÅ GRILLEN: Finn et spyd og tre det på - enten du velger grønnsaksspyd eller kyllingspyd.
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Biff, kylling eller grønnsaker - her får du oppskriftene på tre forskjellige grillspyd som tar omtrent 10 minutter å grille. 

Grillsesongen er sikkert godt i gang for de fleste, men det kan jo uansett være greit å begynne forsommeren litt enkelt, sånn for å få inn grillfølelsen skikkelig. Så kan vi heller avansere etter hvert.

Noen ganger er enkelhet i kombinasjon med gode smaker å foretrekke, eller det kan komme deilige dager hvor grilling av små grillspyd frister mer enn store prosjekter. Tar du deg tid til marinering får du ekstra mye smak i kjøttet, marineringen kan med fordel forberedes god tid i forveien, og selve grillingen er gjort unna på få minutter. «Biffen» er marinert i en blanding av soyasaus, hvitløk og honning. De grillede potetene ved siden av er dessuten en super måte å bruke opp kalde poteter fra gårsdagen på, og aspargesen er klar på få strakser over høy varme.

Kylling i kombinasjon med smaker som lime, chili, ingefær og koriander er alltid populært. Og sparer du litt av marinaden, har du også dressing til salaten. Da får du tid til å røre sammen en superenkel peanøttdipp i tillegg.

Eller du kan droppe kjøttet og lage noen fargerike og saftige grønnsaksspyd. Her er de servert som en egen rett med basilikumdressing, men de fungerer også helt supert som tilbehør til annen grillmat.

Grilltiden vil naturlig nok variere litt med størrelsen på bitene og hva du har tredd på spydene, men det meste er klart innen 10 minutter - så her snakker vi hurtigmat fra grillen.

Husk bare å legge trespyd i bløt før bruk slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner underveis. God grillings!

Publisert: 22.05.2020 kl. 09:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?