Corona gir Corona-stans i Mexico

STOPP: Corona-øl har vært en spøkefull gjenganger i sosiale medier siden viruset begynte å spre seg. Nå stopper produksjonen. Foto: AP
STOPP: Corona-øl har vært en spøkefull gjenganger i sosiale medier siden viruset begynte å spre seg. Nå stopper produksjonen. Foto: AP
NTB
NTB

Den mexicanske ølprodusenten Grupo Modelo slutter å brygge Corona på grunn av coronapandemien.

Grupo Modelo viser til myndighetenes oppfordring om å stanse all virksomhet som ikke er helt nødvendig i håp om å bremse spredningen av coronaviruset.

– Vi trapper nå ned produksjonen ved våre fabrikker til et minimum, opplyser konsernet, som foruten Corona også produserer ølmerkene Pacifico og Modelo.

Mexicos andre store ølprodusent, Heineken, som brygger merkene Tecate og Dos Equis, stanser også produksjonen, ifølge avisen Reforma. Dette er ikke bekreftet av selskapet selv.

Corona-ølet har vært gjenstand for utallige vitser etter at coronaviruset dukket opp.

Her hjemme meldte Vinmonopolet i midten av mars om en kraftig økning i det generelle salget av alkohol, etter at grensehandelen, taxfree-salget og utelivet gikk i dvale.

På en normal uke selger Vinmonopolet rundt 1,6 millioner liter drikke, mens de den 19. mars kunne meldte om at de den siste uken hadde solgt 2,1 millioner liter. Samtidig oppgir sju av ti nordmenn i en måling fra Norsk koronamonitor fra Opinion at alkoholinntaket er uendret etter coronautbruddet.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?