Lise Finckenhagen: Friske desserter

31. juli 2020Aktuelt
BÆRSESONG: Skogen fylles med deilige bær og det er tid for friske desserter igjen.
BÆRSESONG: Skogen fylles med deilige bær og det er tid for friske desserter igjen.
Foto: Krister Sørbø/VG
AvMiriam Angela FollandogLise Finckenhagen

Ostekake, ostekrem og «dutch baby». Kombiner tyngre desserter med friske bær og noen dråper sitron.

Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskålen som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.

Nyt det vakre sommeren har å by på, det er helt på sin plass å være skikkelig på bærtur!

Ostekaken (eller terten om du vil, kommer litt an på formen du bruker) er både enkel og knallgod. Bunnen består av kjeks og malte pistasjnøtter og ingen steking er nødvendig. Eneste som skal til er litt tid i kjøleskapet så ostekremen får satt seg før du fyller på med bær, masse bær!

Kanskje det også kunne friste med en raus skål røde bær med tykk og deilig mascarponekrem, toppet med en honning-karamellsaus med ei litta klunk dessertvin?

En stor tykk og fluffy pannekake à la «Dutch baby» er valget når du føler for litt ekstra glede i sommerferien. Like suveren til frokost som til dessert eller generell kos og hygge. Pannekaken blåser seg opp under steking i ovn (men faller sammen igjen ganske raskt, det er helt normalt) og det dannes en fordypning i midten som igjen gir perfekt plass og rom for sitronkrem og selvplukkede blåbær.

Publisert: 31.07.2020 kl. 15:55
Oppdatert: 07.08.2020 kl. 11:35


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?