Dette kan du bruke brokkolistilken til

22. august 2016Aktuelt
BRUK HELE: Det er ikke bare bukettene av brokkolien du kan bruke til matlaging. Foto: Shutterstock / NTB scanpix
BRUK HELE: Det er ikke bare bukettene av brokkolien du kan bruke til matlaging. Foto: Shutterstock / NTB scanpix

Ikke kast den kraftige stilken på brokkolien. Den er god å ha i alt fra suppe til matmuffins.

Den gode smaken og knasende konsistensen gjør brokkoli anvendelig til middagsretter. Grønnsaken er også full av næring, faktisk så inneholder brokkoli mer C-vitamin enn appelsin, ifølge Bama.

Det vanligste er å bruke de mørkegrønne bukettene på toppen, enten som tilbehør eller i wok, men det er ingen grunn til å la den nederste kraftige stilken gå til spille. Stilken er nemlig den søteste delen, og kan brukes på flere måter.

Inspirert av Huffington Post har vi kommet med våre forslag. Bare husk å skrelle stilken først.

Suppe

Skal du lage brokkolisuppe er det bare å bruke både stilk og buketter. Skrell stilken og skjær den i skiver. Når brokkolien har fått kokt seg mør i kraft, er det bare å gå over med stavmikser - og voilà, du har god og kremet suppe.

Matmuffins

I utgangspunktet kan du putte hva du vil i matmuffins; det er derfor en genial måte å bruke opp rester. Det er også midt i blinken å bruke hele brokkolien når du lager for eksempel omelettmuffins - da får de en knasende og god konsistens.

Snacks

Brokkoli kan spises både stekt, kokt og rå og stilken kan kuttes både i skiver og staver. Ved å skjære brokkolistilken i staver kan den nytes som grønnsakssnacks sammen med en god dipp. Du kan også bake dem i ovnen som et alternativ til vanlige potet-fries.

Stekt ris

På samme måte som du enkelt kan bruke brokkolibukettene i wokretter - enten du liker biffwok eller teriyaki-biff med nudler - kan du bruke stilken i wok eller stekt ris. Bytt for eksempel ut ertene i den stekte risen med skiver av brokkolistilken.

Publisert: 22.08.2016 kl. 16:02
Oppdatert: 23.01.2018 kl. 22:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?