Christopher W. Davidsen fikk sølv i Bocuse d'Or: – Sinnsykt kult

25. januar 2017Aktuelt
PÅ PALLEN: Det norske laget til venstre i bildet under prisutdelingen i Lyon onsdag. USA fikk første plassen (i midten) og Island fikk bronse.
PÅ PALLEN: Det norske laget til venstre i bildet under prisutdelingen i Lyon onsdag. USA fikk første plassen (i midten) og Island fikk bronse.
Foto: Foto: Fredrik Ringe
Maiken Svendsen
Maiken Svendsen

Med tårer i øynene mottok Christopher og teamet hans sølvstatuetten i Lyon, kun slått av USA som fikk gullet.  

Onsdag kveld var det duket for premieseremoni i Lyon etter at presitsjekonkurransen Bocuse d'Or var over. Like etter Island, som fikk tredje plass, ble Norge ropt opp til andreplassen. Med tårer i øynene fikk Christopher W. Davidsen, hans assistent (commis) Henrik Werkland og coach Gunnar Hvarnes sølvstatutetten.

De anså USA som deres største konkurrenter før de leverte sin rett i dag, og det var også laget som stakk av med seieren.

– Det er sinnsykt kult med sølv. Dette har teamet mitt og jeg jobbet for i et og et halvt år, og det var helt fantastisk å stå på pallen, skriver Davidsen i en SMS til VG etter prisutdelingen.

Davidsen og hans team leverte tirsdag to retter i Bocuse d’Or i Lyon. Konkurransen står mellom verdenseliten i kokkefaget, og blant vinnerfavorittene står en nordmann.

KONKURRERTE MOT ELITEN: Christopher W. Davidsen og assistenten Henrik Werkland under Bocuse d'Or finalen i Lyon. Foto: Linda Wiken
KONKURRERTE MOT ELITEN: Christopher W. Davidsen og assistenten Henrik Werkland under Bocuse d'Or finalen i Lyon. Foto: Linda Wiken

– Det var helt fantastisk , forteller Davidsen om følelsen etter deltakelsen i prestisjekonkurransen tidligere på dagen.

– Du har drømt om en ting i 12-13 år, og endelig så står du der. Det adrenalinet som pumper er helt sinnssykt!

I løpet av fem timer og 35 minutter lagde Davidsen, hans assistent Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes et fat med kylling og hummer, og en vegansk tallerken. På tribunen sto 400-500 nordmenn og heiet.

– Du hører publikum, og det var utrolig viktig, sierhan.

I 2014 vant Davidsen konkurransen Global Chef, i år er han blant favorittene i Bocuse d’Or. Ingen før han har vunnet begge konkurransene etter hverandre. Om han vinner sikrer han også Norges andre seier på rad. Det er kun Frankrike som har to Bocuse d’Or seire på rad fra før.

Hvordan var det å ha det hengende over seg?

– Det er egentlig en helt forferdelig følelse. Du føler deg så liten i denne konkurransen, forteller Davidsen.

Til tross for presset leverte han etter planen, ifølge hans coach Gunnar Hvarnes. Venn og kollega Karl Erik Pallesen mente at prestasjonen ville holde til pallplassering for Davidsen. Selv er stjernekokken strålende fornøyd.

– Det gikk kjempebra, det gjorde det, sier han.

MENYEN: Kylling og hummerfatet fra Norge ble presentert i Lyon på tirsdag.
MENYEN: Kylling og hummerfatet fra Norge ble presentert i Lyon på tirsdag.
Foto: Foto: Fredrik Ringe

Teamet gjorde det de skulle, men resultatet er allikevel uforutsigbart mener han.

– Det er så mange sterke nasjoner med, og det er ingenting som er sikkert. Nå gleder jeg meg bare til å se resultatet, forteller Davidsen.

Konkurransen i Lyon betyr alt for ham, og kokken føler han har tatt en helt ny utdannelse siden konkurransen startet med Årets kokk i 2015.

– Det er en helt ny lærdom. Du forsker på ting i over flere år, og her får man masse inspirasjon fra andre kokker.

Med støtte fra Bocuse d’Or Norge har Davidsen fått mulighet til å forberede seg slik han har ønsket. Etter vinneren kåres i kveld, ser Davdisen frem mot å komme hjem.

– Da skal jeg stille opp for familien slik de har stilt opp for meg, og ta vare på kundene som kommer på restaurantene våre. Hvem vet? Kanskje blir det en ny restaurant i Trondheim ut av dette, forteller han.

Publisert: 25.01.2017 kl. 16:00
Oppdatert: 25.01.2017 kl. 20:35


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?