De beste vinene fra Argentina

RØDT OG BIFF: Prøv en av ukens røde viner til et stykke argentinsk biff. Foto: Produsentene/Sara Johannessen
RØDT OG BIFF: Prøv en av ukens røde viner til et stykke argentinsk biff. Foto: Produsentene/Sara Johannessen
Edvard  Skramstad

Argentinere har sansen for det gode liv og byr på en rekke spennende vinopplevelser.

Mendoza, som ligger ved foten av Andesfjellet, er navnet på den største og viktigste vinregionen i Argentina. Ettersom vinmarkene befinner seg høyt over havet finner vi her et kjølig klima som er ypperlig for vinproduksjon. Lite nedbør kompenseres med snøsmeltingen fra fjellet til vanning av vinmarkene. Selv om det er et bredt spekter av druesorter, er det rødvinene av Malbec druen som er mest kjent. Denne druen har en egen evne til å vise seg fra flere forskjellige sider, og fremstiller alt fra bløte og myke til krydrede og intense varianter.

Blant Argentinas hvitviner er det vinene fremstilt av Torrontés druen som utmerker seg. De beste utgavene av denne aromatiske og friske hvitvinsdruen, finner vi blant de høytliggende vinmarkene i Salta regionen som kan strekke seg flere tusen meter over havet! Regionen huser også ypperlige rødviner som blant annet ukens utvalgte Colomé Estate Malbec. Alle ukens viner er hentet fra tangoens hjemland. Ta deg tid til å nyte smaken av Latin-Amerika!

4027601

Basisutvalget, kategori 3

Pris. Kr. 119,90,-

Terningkast 5

Poeng 80

Land/region: Argentina, Mendoza

Fruktig og ren rødvin fremstilt av druen Cabernet Sauvignon. Dufter av mørke bær, paprika, krydder og hint av vanilje. Oppleves som rund og myk i munnen. Frisk avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 14 til 16 grader. Ingen lagringsvin. Prøv til en tomatbasert pastarett, pizza eller ristet svinenakke.

946101

Bestillingsutvalget

Pris. Kr. 139,90.-

Terningkast: 6

Poeng 83

Land/region: Argentina, Salta

Donald Hess, en sveitsisk kunstsamler og vinentusiast, er mannen bak denne vingården. I dag fremstiller gården fremragende hvitviner. Denne utgaven er basert på druene Torrontés 90% og Riesling 10%. Aromatisk hvitvin som dufter av lime, grapefrukt og hint av blomster. Oppleves frisk og syrlig i munnen. Tørr sitruspreget avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 8 til 10 grader. Smaker godt nå, men kan fint lagres i fem år til. Ypperlig sammen med ovnsbakt lasks med quinoa salat, myk vårrull fylt med soyasaus eller en krydret grønnsakssuppe.

4445001

Bestillingsutvalget

Pris: Kr. 169,90,-

Terningkast: 5

Poeng 82

Land/region: Argentina, Mendoza

Klassisk Malbec fra Mendoza. Dufter av plomme, mørke bær, hint av anis og toast. Oppleves som solid og fyldig i munnen samtidig som den har flott fruktighet gjennom hele smakskurven. Anbefalt serveringstemperatur 15 til 17 grader. Smaker best ung, men kan lagres videre i fem år til. Passer perfekt til lammerygg, grillet entrecôte av kalv eller urtebakt lammelår.

9629701

Bestillingsutvalget

Pris: Kr. 210,-

Terningkast: 6

Poeng 85

Land/region: Argentina, Salta

Vinprodusenten Colomé har en rekke førsteklasses viner i porteføljen. Denne Malbec vinen dufter av mørke bær, plomme, pepper, lær og toast. Oppleves fyldig og rik i munnen. Fast tørr avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 16 til 18 grader. Smaker utmerket nå, men kan lagres i opptil femten år. Prøv til oksebiff servert med glaserte småløk og rødvinsjy, rådyrstek eller ytrefilet av reinsdyr.

9800301

Bestillingsutvalget

Pris. Kr. 499,90,-

Terningkast: 5

Poeng 88

Land/region: Argentina, Mendoza

Malbec druen er svært fasinerende ettersom den kan oppleves veldig forskjellig. Dette er en kjølig og elegant variant. Dufter av plomme, granateple, krydder og hint av kaffe. Oppleves rund og delikat i munnen samtidig som den er intens og konsentrert.Lang syrlig avslutning. Anbefalt serveringstemperatur 15 til 17 grader. Smaker ypperlig nå, men kan fint lagres i ti til tjue år. Fremragende til andebryst, ytrefilet av kalv eller indrefilet av okse.

Terningkastet reflekterer vinens kvalitet ut ifra sitt prissegment. Antall poeng gis på grunnlag av vinenes kvalitet sett bort ifra pris. Toppscore er 100 poeng.

50 – 59: En ekstremt dårlig vin.

60 – 69: Dårlig til under gjennomsnittlig vin.

70 – 79: Under gjennomsnittlig til middels god vin.

80 – 89: God til meget god vin.

90 – 95: En fremragende vin, blant verdens ypperste.

96 – 100: En perfekt vin.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?