Start dagen med en smoothiebowl

FLOTT OG GODT: Det finnes neppe freshere måter å starte dagen på enn med en skikkelig fargerik, smakfull smoothiebowl. Foto: Skjermdump Instagram/@smoothiebowls.
FLOTT OG GODT: Det finnes neppe freshere måter å starte dagen på enn med en skikkelig fargerik, smakfull smoothiebowl. Foto: Skjermdump Instagram/@smoothiebowls.
Julie Solberg

Hva er vel ikke bedre enn å sprite opp den ellers så triste januarmåneden med en fargerik bolle med smoothie?

Instagram og andre sosiale medier florerer med gode og inspirerende bilder av forfriskende smoothiebowls. Instagram-kontoen @smoothiebowls er en hel feed kun proppet med herlighetene, og flere har kastet seg på trenden. Blant dem er superblogger

Caroline Berg Eriksen. I dette innlegget laget hun sin egen vri på det hun kaller en super frokostfredag.

Men hvorfor ha smoothien i en bolle? Det gjør nemlig mulighetene til å ha topping på, mye enklere. Dermed kan du eksperimentere så mye du bare vil. Du kan lage en tykkere smoothie om du ønsker det, ved å bytte ut melken med for eksempel kokoskrem eller yoghurt, eller du kan lage den tynn som en suppe om du måtte ønske det. Når det kommer til topping, kan du slippe alle hemninger og toppe med alt som måtte la seg friste. Du står med andre ord fritt frem til å gjøre akkurat som du vil.

En grønn smoothie-bowl med hempfrø, banan og mango postet av @rawsmoothie. Perfekt til en god start på en tidlig morgen, eller et godt måltid etter trening.

@smoothiebowls helt egen jordbærbolle er toppet med blåbær, goji bær og jordbær. Dekorasjonen gjør smoothie bowlen enda mer fristene. Helt til å spise opp!

Instagramkjendisen @kirstycane har laget en smashing Acai smoothie bowl, toppet med banan, blåbær, granola og jørdbær. Uimotståelig!

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Hva med en Banana oat smoothiebowl med spirulina og rismelk? Her har @klaraslife toppet sin med Kiwi, Persimon, tørkede blåbær og revet kokosnøtt. NAM, og se så delikat!

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Kun frosne jordbær blendet sammen med kokosnøtt. Kan det bli enklere? Her har @tillieangel toppet sin med blåbær og kokosnøtt. Så enkelt, men allikevel så fristende.

@smoothiebowls, en samleside for ulike smoothie bowls som blir lagt ut på instagram. En enkel måte å se alle de inspirerende bollene uten å måtte følge en hel haug med andre kontoer.

@shakeforshape, Svenske Angelica Eldh blogger for den svenske ShapeUp, og driver instagram kontoen. Her får du inspirasjon om både trening og mat.

@rawsmoothie, en inpirerende instagramkonto som bruker frukter og grønnsaker til å lage gode smoothier, is, muffins og alt du kan tenke deg ikke var mulig.

@veganfoodlovers, en konto for deg som elsker veggismat. Her får du inspirasjon til hvordan du kan lage gode og spennende veganretter.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?