Har du lagt merke til denne endringen i Twist-posen?

NY BIT: Aprikos er nå byttet ut med karamellen Eclairs. Foto: Sara Berge Holmberg
NY BIT: Aprikos er nå byttet ut med karamellen Eclairs. Foto: Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Twist har gjort enda et bytte, og denne gangen var det Aprikos som måtte gå. 

ECLAIRS: Dette er den nye biten i Twist-posen. Foto: Sara Berge Holmberg
ECLAIRS: Dette er den nye biten i Twist-posen. Foto: Sara Berge Holmberg

I september i år ble Aprikos byttet ut mot karamellen Eclairs, som er under den britiske konfektfabrikanten Cadbury, også eid av Mondelez.

Eclairs er en karamell med melkesjokolade inni, og vi tror den vil nå ut til både unge og eldre. Kombinasjonen av karamell og melkesjokolade er en populær smak blant norske forbrukere, sier Tone Cathrine Stenberg i Freia.

Det er en lang og kontinuerlig prosess for å finne ut hvilke smaker som skal ut og hvilke nye som skal inn. Stenberg forteller at de tar hensyn til favoritter, forbrukerinnsikt og hvilke smaker som passer sammen når de bestemmer hva som skal endres. For Freia handler det om variasjon og å treffe flere forbrukere.

Når vi gikk gjennom smakene i posen var det i denne omgang Aprikos som går ut til fordel for Eclairs, sier Stenberg.

Det er ikke flere biter som skal byttes ut i nærmeste fremtid, men Aprikos sin fremtid er fortsatt noe usikker.

– Vi får se hva som skjer videre, om Aprikos kommer tilbake eller ei, men vi håper at Eclairs blir en ny favorittbit hos mange, sier Stenberg.

Artikkelen fortsetter under bildet

FOR ENHVER: Finner du din favoritt? Foto: Sara Berge Holmberg
FOR ENHVER: Finner du din favoritt? Foto: Sara Berge Holmberg

Trude Beate Brendehaug er konditor og baker på det norske landslaget. Hun er veldig glad i sjokolade, og lager ofte en runde med konfekt.

Brendehaug gir tommel opp for byttet fra Aprikos til Eclairs-karamellen. At Twist av og til bytter ut bitene ser hun ikke noe negativt med.

– Jeg kan bare snakke ut ifra meg selv, men jeg tror de fleste setter pris på at det kommer nye smaker, sier hun.

Konditoren forteller at striden rundt Aprikos kan skyldes at den skiller seg ut i forhold til de andre bitene i posen, og at det ikke er like vanlig å finne aprikos i konfekt. Kombinasjonen av sjokolade og karamell kan være lettere smaker å like.

– Det er kjente smaker, som appellerer til både store og små. Man er gjerne vokst opp med melkesjokolade og karamell. Det blir litt nostalgi, forteller hun.

Selv kommer hun ikke unna karamell-varianten når hun lager konfekt selv. Men i disse tider lager hun gjerne forskjellige sjokoladeganacher med ulike smaker.

–Krydder, likør ... Hvertfall nå mot jul, litt sånn julesmaker, sier Brendehaug.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?