Lise Finckenhagens jordbærspesial: Enkle kaker, terte og pai med jordbær

1. juni 2018Aktuelt
ENKELT OG PERFEKT: Jordbær og krem er en fantastisk kombinasjon, enten i form av en saftig vaniljekake eller luftig rullekake. Foto: Sara Johannessen
ENKELT OG PERFEKT: Jordbær og krem er en fantastisk kombinasjon, enten i form av en saftig vaniljekake eller luftig rullekake. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Jordbær er noe av det nydeligste som finnes. Her i huset er det sjeldent bærene i det hele tatt kommer seg ut av kurven før de har forsvunnet.

Det er liten tvil om at de norske er de beste. Og når du endelig får tak i ordentlig gode bær er jeg en stor tilhenger av å gjøre minst mulig med dem. Noen kaker og terter er det likevel ikke feil å lage, men gjør det gjerne enkelt.

Den søte og friske jordbærpaien med ostekrem og lime er forbausende lett å lage. Den fantastiske paien krever verken steking eller gelatin. Limesaften er den magiske ingrediensen som gjør jobben for deg. Ostekremen blir akkurat passe fast og kremet etter et par timer i kjøleskapet. Da gjenstår det bare å pynte med jordbær før nytelsen er et faktum.

En annen enkel liten sak er rustikke små jordbærgaletter. Disse skal være befriende uperfekte i all sin enkelhet, men likevel akk så elegante... Bland gjerne jordbærene med litt søt og tykk balsamico for en ekstra smak av det rustikke. Hvis du vil bygge enda litt videre på den følelsen, kan du toppe terten med en raus kule vaniljeis - for så å drysse over litt grovknust sort pepper (rist pepperkornene først i en varm tørr panne, da blir smaken rundere og mer aromatisk).

Eller hva med en supersaftig vaniljekake toppet med myk pisket krem, jordbær og jordbærsaus? Høye bløtkaker, naked cakes og lagkaker er helt supre alle sammen. Men så kommer det noen sommerdager hvor du bare ønsker å bake noe ukomplisert og ordentlig godt. Bærene på toppen er lekre i seg selv, men er du i det ekstra kreative hjørnet kan du hive på en sommerblomst for en umiddelbar wow-effekt!

Og når vi nå snakker om den fantastiske kombinasjonen jordbær og krem… Hvem kan vel egentlig motstå struttende jordbær og myk pisket krem rullet sammen i en luftig sukkerbunn med en knasende sprø sukkerkant? Ikke jeg i hvert fall. Og en ting til; rullekaker skal nytes med det samme, de er ikke ment for å vare evig. Kanskje vi kan lage en regel som heter «Rullekaker skal bakes etter soloppgang - og spises før solnedgang»?

Er det ikke bare ufattelig deilig med alt som er enkelt og perfekt?

Publisert: 01.06.2018 kl. 11:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?