Fra champagne-sorbet til Baileys-iskrem: Seks syndige gode isdesserter med alkohol

28. mai 2014Aktuelt
SYNDIG: Hell litt Baileys over iskremen for en fantastisk smaksopplevelse. Foto: BlahnikBaker.com / SomeWhereOverMyKitchen.Blogspot.no
SYNDIG: Hell litt Baileys over iskremen for en fantastisk smaksopplevelse. Foto: BlahnikBaker.com / SomeWhereOverMyKitchen.Blogspot.no

Nyt smaken av whisky- og karamelliskrem eller den friske følelsen av en mojito-sorbet. Kjøl deg ned i sommervarmen med hjemmelaget iskrem for de voksne. 

Juni er rett rundt hjørnet, og det er like før sommeren starter for fullt. Hva passer vel bedre i varmende solstek enn hjemmelaget iskrem med en snert av noe sterkt?

Smaken av alkoholholdige drikker som champagne, brown ale og bourbon passer nemlig utrolig bra med iskrem. Dette er de voksnes sjanse til å lage en superdeilig dessert - bare for dem.

Isens historie i Europa startet da Marco Polo tok med seg beskrivelser av isdesserter fra sine reiser i Kina. Men den fyldige og iskalde delikatessen slo ikke ordentlig an før i 1670. Da åpnet italieneren Francisco Procopio en kafé i Paris der han solgte både iskrem og sorbet. Desserten ble så populær at over 250 ismakere hadde åpnet bare seks år senere.

Til den dag i dag elsker folk flest is, også her i til tider friske Norge: Årlig selger og produserer Diplom-Is nærmere 28 millioner liter iskrem! Derfor har vi på Godt latt oss inspirere av Buzzfeed og plukket ut deres beste forslag kombinert med noen spennende norske varianter.

Fra karamellis med Bourbon til pæreis med Fernet Branca, unn deg en av disse herlige isdessertene:

Foto: SomeWhereOverMyKitchen.Blogspot.no
Foto: SomeWhereOverMyKitchen.Blogspot.no

Wow. Ord blir nesten fattige når man ser denne uimotståelige iskremen. Her kombineres den mørke, søtlige smaken av brown ale med salt karamellsaus og peanøtter ristet i honning. Det blir nok dessert hver dag i uken fremover.

Foto: DetSoteLiv.no
Foto: DetSoteLiv.no

Champagne og jordbær går hånd i hånd, så bare se for deg hvor fantastisk denne frosne varianten smaker. Ifølge Kristine fra bloggen Det Søte Liv er denne jordbær- og champagnesorbeten både vidunderlig forfriskende og rask å lage: Du trenger bare tre ingredienser. Så her er det bare å sette i gang.

Foto: BlahnikBaker.com
Foto: BlahnikBaker.com

Baileys er en herlig kaffe- og fløtelikør som smaker sabla godt med iskrem. I denne iskremvarianten får man en kombinasjon av mye godt: Crunchy Oreo-kjeks, fyldig vaniljeis, et hint av peppermynte og til slutt den deilige smaken av Baileys. Hvis du ikke finner Oreo-kjeks med peppermyntesmak i nærbutikken, er det minst like godt å bruke vanlige Oreo-kjeks, og tilsette litt mynteekstrakt. Herlig!

Foto: OlivenOgSjokolade.com
Foto: OlivenOgSjokolade.com

Ohlala, dette er lekre og friske saker. Mojito er en ekte drink-klassiker, og inneholder godsaker som rom, lime og mynte. Drinken er god, men denne sorbeten er enda bedre. Kjøl deg ned og nyt solnedgangen i godt selskap med denne deilige frosne fristelsen.

Foto: HowSweetEats.com
Foto: HowSweetEats.com

Denne iskremen er så god at Jessica fra bloggen How Sweet It Is brukte opp alle skjeene i skuffen fordi hun måtte prøvesmake så mange ganger. Denne drømmen av en iskrem er superfyldig, myk og kremete, samt kombinerer den herlige smaken av brent karamell med bourbon, altså amerikansk whisky. Denne må bare prøves.

Foto: Bernt Hofacker/NTK Scanpix
Foto: Bernt Hofacker/NTK Scanpix

Oreo + likør + milkshake - det sier seg selv at dette blir en fest som passer voksne slikkmunner. Hvis du ikke vil ha alkohol, er det bare å bytte ut hasselnøttlikøren og Baileys-en med smakssatt sirup. Nam!

Vis oss din favorittis! Last opp et bilde på Instagram, og merk det med #godtno. Kanskje vi publiserer ditt bilde på forsiden.

Publisert: 28.05.2014 kl. 17:23
Oppdatert: 31.07.2015 kl. 14:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?