Til hovedinnhold

Superenkle ovnsbakte lammekoteletter

25. april 2013Aktuelt
Foto: Per Øystein Herberg

Alt du trenger for å lage enkel, sunn og god mat er en ovn og en ildfast form.

Ukens matblogger
Navn: Per Øystein HerbergAlder: 48Yrke: LivsnyterBosted: OsloFavorittråvare: Alt som er fersktFavorittredskap: HendeneBlogg: Ungkarskokken.com
Ukens matblogger Navn: Per Øystein HerbergAlder: 48Yrke: LivsnyterBosted: OsloFavorittråvare: Alt som er fersktFavorittredskap: HendeneBlogg: Ungkarskokken.com

- Jeg prøver alltid å lage mat fra bunn av. Mat trenger ikke ta så lang tid eller være vanskelig, en trenger bare litt kunnskap og inspirasjon, sier Per Øystein til Godt.no.

Jeg er ungkar, og det kan fint kombineres med ekte god mat, fortsetter han. Bloggen skriver jeg for å vise hvor lett det er å lage god hverdagsmat og disse lammekotelettene er klart en av favorittene mine.

Dette trenger du til deg selv og én venn

  • 4 lammekoteletter
  • 2 store gulerøtter i tynne skiver
  • 1/2 løk i skiver
  • 1/4 squash i litt tykkere skiver
  • 1/2 rød paprika i skiver
  • 4 ss olivenolje

Krydderblanding

  • 1 dl god olivenolje
  • 2 hele kinesisk hvitløk eller 10 fedd vanlig hvitløk
  • 2 never frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • saften fra 1 sitron

De fleste har en tendens til å krydre for lite og er redde for at det skal bli for salt. Trikset er å lage denne gode krydderblandingen og smøre tykt på.

Slik gjør du

  • Sett ovnen på 180 grader.
  • I en bolle tar du alle ingrediensene til krydderblandingen. Så bruker du en stavmikser og blander det hele godt sammen. Har du ikke stavmikser eller lignende, så finhakk og mos hvitløk og rosmarin så godt som mulig med kniv, og blande det hele sammen.
  • Så legger du grønnsakene i den ildfaste formen. Det viktigste å huske er at harde grønnsaker som gulerøtter og poteter må skjæres tynt. Mykere grønnsaker, som squash, skjæres tykkere.
  • Strø litt salt og pepper over, og 3-4 spiseskjeer olivenolje.
  • Smør krydderblandingen tykt på lammekotelettene, og legg dem oppå grønnsakene.
  • Stek i 20-30 minutter på 180 grader.

Det er vanskelig å få disse rosa i midten, men smakene er desto bedre. Jeg serverte hasselback poteter til.

Publisert: 25.04.2013 kl. 12:56
Oppdatert: 02.05.2013 kl. 11:11


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?