Muffinsformene du kan du spise

2. juli 2014Aktuelt
FORMKAKE: Skal det være litt form med muffinsen? Den spiselige muffinsformen skal være helt smak- og teksturløs. Foto: Dr. Oetker/Facebook
FORMKAKE: Skal det være litt form med muffinsen? Den spiselige muffinsformen skal være helt smak- og teksturløs. Foto: Dr. Oetker/Facebook

En internasjonal bakegigant lanserer i disse dager muffinsformer som ikke må fjernes før du spiser dem.

Glad i cupcakes og muffins, men lei av å måtte fikle med tynne og lite samarbeidsvillige papirmuffinsformer? Da bør du lese videre. Nå kan man nemlig kjøpe spiselige muffinsformer.

Formene er laget av «wafer»-papir, og skal være såpass stive at man kan helle røren direkte i formen og steke dem uten muffins-stekebrett. Før man til slutt spiser både formen og kaken.

Produktnyheten blir nå omtalt på nettsteder verden rundt, deriblant Thrillist, men er foreløpig kun tilgjengelig i England. Det er bakeproduktgigant Dr. Oetker som står bak de spiselige formene, som er glutenfrie. Ifølge Siri Syvertsen, marketing manager hos Dr. Oetker Norge, er det usikkert om de skal selges i norske butikker.

- Vi prøver å se hva forbrukerne ønsker, så hvis det slår an i England skal vi vurdere videre om vi tar produktet inn her, sier marketing manageren til Godt.no.

Helt smaksløse

Syvertsen har selv smakt produktet og sier muffinsformene er helt smak- og teksturløse.

- Det er som å spise en muffins uten å ha noe papir på kaken. Det var ingen usmak eller en følelse av noe fremmed element da jeg smakte det. Men jeg har ikke bakt med dem selv ennå, sier Syvertsen fra Dr. Oetker Norge.

Ifølge Syvertsen kan foreløpig ikke selskapet gå ut med en fullstendig ingrediensliste.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SMAKLØSE: PR-teamet i Dr. Oetker UK sammelikner smaken på muffinsformene med en tynn, tynn iskjeks. Foto: Dr. Oetker
SMAKLØSE: PR-teamet i Dr. Oetker UK sammelikner smaken på muffinsformene med en tynn, tynn iskjeks. Foto: Dr. Oetker

Tror det kan slå an

Konditor, matblogger og Godt-bidragsyter Elin Vatnar Nilsen tror spiselige muffinsformer kan slå an på det norske markedet - med mindre prisen blir for høy.

- Man skal ikke undervurdere raske løsninger. Alt som gjør ting enklere for hverdagsforbrukeren selger ofte bra. Men hvis formen blir veldig dyr er det godt mulig at den flopper. Papirformer er tross alt veldig rimelige, sier Nilsen.

Konditoren ser selv ingen grunn til å bruke de spiselige formene.

- Jeg tror nok kanskje de kommer til å koste mer enn det smaker, for å si det sånn, sier Nilsen.

Muffins og cupcakes har de siste årene vært en kjempetrend blant bakeentusiater verden over. Sjekk ut noen av våre beste muffinsoppskrifter:

Hva mener du om spiselige muffinsformer? Diskuter i kommentarfeltet under.

Publisert: 02.07.2014 kl. 15:06


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?