Middag med chorizo

13. november 2012Aktuelt
Her er baconet i carbonaraen erstattet med chorizo, spanskinspirert spekepølse. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)
Her er baconet i carbonaraen erstattet med chorizo, spanskinspirert spekepølse. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

Smak til middagen med en litt hissig, spansk pølse.

Spansk spekepølse med litt ”bite” og smak av søt paprika passer godt til alt fra tørrfisk til speilegg – prøv en av disse oppskriftene på middag med chorizo.

Kylling stekt med chorizo serverer du med rotgrønnsaker til. Og tørrfisksuppen blir skikkelig spansk når den smakes til med chorizo og serveres med en kraftig spansk rødvin. Kjøttsuppe gjør seg også godt med chorizo, den blir nesten som en gryte og blir bare bedre jo lenger den får koke seg inn. Gryte kan du også gjøre på laks med tomat, blåskjell og chorizo. Carbonara er en enkel klassiker, og du kan fint erstatte pancettaen med chorizo om du ønsker en litt annen variant. Du kan også bake både torsk og kylling i ovnen med chorizo og servere med ris eller potetstappe.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?