Lise Finckenhagen: Grisegod mat fra grillen

28. mai 2021Aktuelt
SOMMERRETT: Svinenakke med grillet maissalat, er en perfekt sommerrett fra Lise Finckenhagen.
SOMMERRETT: Svinenakke med grillet maissalat, er en perfekt sommerrett fra Lise Finckenhagen.
Foto: Johanna Siring

Glem flistørre tynne koteletter, saftig kjøtt er best!

Og denne gangen er det ikke snakk om store stykker som skal ligge å godgjøre seg i timevis (selv om vi elsker det også).

Tykke skiver av svinenakke er både supersaftig, enkelt og knallgodt på grillen. Ikke er det spesielt tidkrevende heller, men god tid til marinering kan vi gjerne unne oss, og den prosessen kan du med fordel begynne på dagen i forveien.

Sovlaki - greske grillspyd servert med salat og pannebrød.
Sovlaki - greske grillspyd servert med salat og pannebrød.
Foto: Johanna Siring

Indrefilet av svin er en annen favoritt hos mange. Fileten har ikke den samme fettmarmoreringen som svinenakken. Nei, her snakker vi ganske så magert kjøtt som ikke bør utsettes for overdreven lang grilltid.

En svak rosa kjerne er absolutt å foretrekke for et saftig resultat. Og så må man være litt ekstra påpasselig med marinader som inneholder sukker i en eller annen form. Ved for høy temperatur vil sukker raskt kunne svi seg og stekeskorpen blir rett og slett brent både hva smak og utseende angår. Her gjelder det altså å ha kontroll på temperatur og flammer..

Her kommer det tre saftige forslag til grisegod mat fra grillen!

Indrefilet av svin med kinesisk marinade.
Indrefilet av svin med kinesisk marinade.
Foto: Johanna Siring

Publisert: 28.05.2021 kl. 13:26
Oppdatert: 28.05.2021 kl. 15:52


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?