Lise Finckenhagen: Grisegod mat fra grillen
Glem flistørre tynne koteletter, saftig kjøtt er best!
Og denne gangen er det ikke snakk om store stykker som skal ligge å godgjøre seg i timevis (selv om vi elsker det også).
Tykke skiver av svinenakke er både supersaftig, enkelt og knallgodt på grillen. Ikke er det spesielt tidkrevende heller, men god tid til marinering kan vi gjerne unne oss, og den prosessen kan du med fordel begynne på dagen i forveien.
Indrefilet av svin er en annen favoritt hos mange. Fileten har ikke den samme fettmarmoreringen som svinenakken. Nei, her snakker vi ganske så magert kjøtt som ikke bør utsettes for overdreven lang grilltid.
En svak rosa kjerne er absolutt å foretrekke for et saftig resultat. Og så må man være litt ekstra påpasselig med marinader som inneholder sukker i en eller annen form. Ved for høy temperatur vil sukker raskt kunne svi seg og stekeskorpen blir rett og slett brent både hva smak og utseende angår. Her gjelder det altså å ha kontroll på temperatur og flammer..
Her kommer det tre saftige forslag til grisegod mat fra grillen!
Publisert: 28.05.2021 kl. 13:26
Oppdatert: 28.05.2021 kl. 15:52
Lag deg en gratis konto